Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze ,,de ping-pong" intre stupari,,nici o postare fara

Mesajde adycnst » 23 Feb 2012, 14:44

nea' janese matale iei temperatura intr-un sg punct pentru a studia o temperatura per ansamblu parerea mea este ca mnai trebuie sapat, mai ales ca ghemul se deplaseaza continuu vezi temperatura ghemului functie de ce de t(out), cantitatea de miere, zguduirea stupului, muzica ambientala!?...eu nu spun ca nu este ok chiar merita sa facem un studiu pe tema asta mai ales ca in ultimii ani vremea a luat-o razna, dar trebuie facuta in anumite conditii...daca stupii sunt in pod - irelevant, 99% din stupari tin stupii afara pentru ca numarul acestora este mai mare de 5 iar cutiile sunt mult mai mari decat ale matale! :lol: :lol: :lol:
adycnst

Mesajde oprita » 23 Feb 2012, 14:54

alt stupar scrie:
oprita scrie::o daca curentai albina,nene Janese? de unde ti-o venii atatea idei nu pot sa-mi dau seama. Ce ai avut cu fata de ai speriato cu petitorii? :lol:

asa-i ca n-ai tu nicio treaba cu sondele alea ?
deh, cand e vorba de fete... restul... vax discutie

@domnisoara, explica-i colegului ca ochelarii folosesc si la altceva in afara de ascunsul directiei in care priveste ;)

Va salut domnule Alt Stupar! mai nou nu se mai poate face nimic pe aici. Ailimee!domnisoaraaa! atentie ca suntem monitorizati. Domnilor ce sa va spun unde nu ma pricep nu ma bag,recunosc ,vrusai sa ma agat si eu de dl. Janese si nu aveam motiv.
Va salut cu mult respect, Oprita!
oprita

Mesajde janese » 23 Feb 2012, 15:09

adycnst scrie:nea' janese matale iei temperatura intr-un sg punct pentru a studia o temperatura per ansamblu parerea mea este ca mnai trebuie sapat, mai ales ca ghemul se deplaseaza continuu vezi temperatura ghemului functie de ce de t(out), cantitatea de miere, zguduirea stupului, muzica ambientala!?...eu nu spun ca nu este ok chiar merita sa facem un studiu pe tema asta mai ales ca in ultimii ani vremea a luat-o razna, dar trebuie facuta in anumite conditii...daca stupii sunt in pod - irelevant, 99% din stupari tin stupii afara pentru ca numarul acestora este mai mare de 5 iar cutiile sunt mult mai mari decat ale matale! :lol: :lol: :lol:

ma miezuleee...nu mai posta de dragu computerului...!!!sau vorba lu alt stupar...esti paralel cu sondili!!! :P ..este o familie f buna...iernata afara...in liniste.....am dat detalili!!nu mai pierde tympu si baga o poza de la tine...macar cu zapada!!!
temperatura in diferite puncte functie de temperatura de afara!!!!...ce tot bati tu apa in piua...e un fel de laba!!!!
Ultima oară modificat de janese pe 23 Feb 2012, 15:16, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde janese » 23 Feb 2012, 15:12

oprita scrie:
alt stupar scrie:
oprita scrie::o daca curentai albina,nene Janese? de unde ti-o venii atatea idei nu pot sa-mi dau seama. Ce ai avut cu fata de ai speriato cu petitorii? :lol:

asa-i ca n-ai tu nicio treaba cu sondele alea ?
deh, cand e vorba de fete... restul... vax discutie

@domnisoara, explica-i colegului ca ochelarii folosesc si la altceva in afara de ascunsul directiei in care priveste ;)

Va salut domnule Alt Stupar! mai nou nu se mai poate face nimic pe aici. Ailimee!domnisoaraaa! atentie ca suntem monitorizati. Domnilor ce sa va spun unde nu ma pricep nu ma bag,recunosc ,vrusai sa ma agat si eu de dl. Janese si nu aveam motiv.

:lol: acuuu...eu ce sa zic???sunt intre shiocan si necovala... voi,care credeti ca s-a bagat????......opritza sau alt stupar???? :lol:...si opritzanu e de vina...dar si alt stupar putea fi mai diplomat!!!!
janese

Mesajde ionut vlv » 23 Feb 2012, 20:32

nea Eugene e a treia oara cand iti raspund azi dar nu apare pe forum,se pierde pe sarme.de doua ori ti-am scris tot felul de laude si observatii la ce faci matale.atat m-am enervat ca nu apare ca nici nu mai repet.
atat te rog.sa faci smechereala si intr-unu cu fund cu sita si cu punga-n cap.la anu nu acum si in unul vopsit inchis la culoare.daca tot te apucasi si ai cu ce ...continua.nu stiu daca e valabila aia cu mutarea ghemului,in 7 zile cat poate sa se mute?acum ca ai imbinat injineria cu apicultura e de discutat...iti dai seama ca aia de la institut nu au facut asta?va las sa discutati si mai zic si eu doua vorbe la sfarsit.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde adycnst » 23 Feb 2012, 20:46

nea' janese sonda matale a fost aproape de centru ghemului 1 zi cred ca acolo unde ai matale 17 grade; -11 grade unde sunt in stup sau in mediu ambiant!?...fa si matale o schema a distribuirii senzorilor! offff :lol: trebuiau astfel aplicati senzorii, parerea mea - mult mai apropiati, mult mai multi astfel incat t(max)=17 grade sa fie constanta pe s1 s2 s3 etc. parerea mea este ca studiul matale este exceptional si nu pot spune decat felicitari, dar, este la stadiu de jucarie :D imi dau jos palaria in fata lui nea' janese!
adycnst

Mesajde pustu » 23 Feb 2012, 22:09

adycnst scrie: ... felicitari, dar, este la stadiu de jucarie :D imi dau jos palaria in fata lui nea' janese!

adica un fel de frectie :lol: cu pupaturi :lol:
sa traiesti nea janese
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde adycnst » 23 Feb 2012, 22:40

acum sa dau si o tema:
1. pe noi ne intereseaza consumul de hrana functie de temperatura si cantitatea de puiet functie de hrana si temperatura :lol: :lol: te bagi nea' janese!?..stiu ca este coplicat!
adycnst

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 07:00

adycnst scrie:acum sa dau si o tema:
1. pe noi ne intereseaza consumul de hrana functie de temperatura si cantitatea de puiet functie de hrana si temperatura :lol: :lol: te bagi nea' janese!?..stiu ca este coplicat!

tu ce faci ma????imi dai mie de lucru sa nu ma plictisesc??? :P
vezi ca am scris cum sunt sondele puse!
janese

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 10:25

adycnst scrie:nea' janese sonda matale a fost aproape de centru ghemului 1 zi cred ca acolo unde ai matale 17 grade; -11 grade unde sunt in stup sau in mediu ambiant!?...fa si matale o schema a distribuirii senzorilor! offff :lol: trebuiau astfel aplicati senzorii, parerea mea - mult mai apropiati, mult mai multi astfel incat t(max)=17 grade sa fie constanta pe s1 s2 s3 etc. parerea mea este ca studiul matale este exceptional si nu pot spune decat felicitari, dar, este la stadiu de jucarie :D imi dau jos palaria in fata lui nea' janese!

umblu duminica in familie ca sa te satisfac....ziceti-mi cum si unde vreti sa pun senzorii????nu pot pune decat maxim opt senzori. din cat in cat sa monitorizam???implicati-va!!!
janese

Mesajde adycnst » 24 Feb 2012, 12:46

pai nea' janese, t max trebuie sa fie ct pe cel putin 3 senzori in ziua 1, 2, 3 asta ar fi mijlocul ghemului, nu uita sa cantaresti stupul sa vezi cata papa ai in el, ai un senzor cu temperatura de afara, pai no asta iti traebuie 6 senzori urmariti de mijlocul ghemului unul afara, cantitatea de miere si in martie numeri puietul....dar pentru ca ai matchi smechere poti lega un senzor de spinarea matcii sa-l care toata iarna in spinare :lol:
adycnst

Mesajde adriann » 24 Feb 2012, 13:33

intervalul de masurare ar fii mai ok la 10 min... nu oscileaza asa de mult de la minut la minut.
1 senzor exterior (partea umbrita), unul interior langa scandura tot pe partea umbrita
m-as gandii ca ar fii mai bine pusi chiar in centru 3-4 senzori la diverse adancimi si inaltimi pe interval
inca 2 pe urmatoarele 2 rame fata de mijloc.

Daca se vrea monitorizare cam complicat cu cu doar 8 senzori....ar merita incercat cu 16 senzori legati alternativ la cititor, daca cititorul doar de 8 senzori stie.
adriann

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 15:32

:lol: :o maaa...ce ma tot aburiti cu o mie de cuvinte,ma???...ziceti asa
1. monitorizare din zece in zece minute

S1...in locul cutare
S2..............
...
S3
.
.
.,S8
amintesc ca am sase intervale ful de albina!
janese

Mesajde adycnst » 24 Feb 2012, 15:47

pai nea' janese tocmai asta este problema, matale trebuie sa ai o temperatura constanta adica aia dim mijlocul ghemului, una de afara si zilnic ochii pe cantar in primavara urmand sa numeri puietul :lol: casata cautam noi de fapt, cat consuma o famile pe x rame in nov, dec, ian, febr!
senzorii ii pui matale astfel incat sa se gaseasca tot timpul in mijlocul ghemului! un senzor afara si unul in interior in afara ghemului asta ca sa vada lumea ca albina nu moare de frig ci moare de foame din cauza stuparului care i-a luiat toata mierea!.... :lol: spor la treaba! imi dau jos palaria in fata domnului janese!
adycnst

Mesajde janese » 24 Feb 2012, 16:04

vechea voastra meteahna...multe cuvinte!!!! :P

cu alte vorbe...daca va dau in mana opt senzori...nu stiti unde sa-i puneti!!!! :lol: :lol:
janese

Mesajde adycnst » 24 Feb 2012, 16:06

pai matale stii incotro se misca ghemul, ha!?... :lol:
adycnst

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE