Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: marinlm64

Mesajde marinlm64 » 01 Mar 2012, 21:28

asa e şi ameu dar eu lam făcut pe lada mea să bage albinele drept înuntru dar mi sor strâns în el jos şi după aia lam făcut să le strângă jos asa ca asta si e mai bun în vadră şi peurmă să le scuturi din vadră în ladă ...năroc...
marinlm64

Mesajde ARDELEANU73 » 03 Mar 2012, 20:10

Va salut d-nu Marin, permiteti-mi sa va deranjez cu o rugaminte...nu se poate pune cateva poze cu interiorul unei lazi cu rame AZ..vreau sa vad pe ce se sprijina ramele, cum sunt, in pat cald sau rece... distantierele... in cateva cuvinte CONSTRUCTIA INTERIOARA.(ma refer la lazile de afara ca cele din pavilion le-am vazut). Cu respect SORIN, Tg-Mures.
ARDELEANU73

Mesajde marinlm64 » 03 Mar 2012, 23:50

salut ...nam baş înţeles de care lăzi măntrebi dar de lăzile AZ din pavilion sau lăzile de afară care leam arătat cum leam renovat .Eu presupun căi vorba de lăzile poloşca sau orizontale.Aceste lăzi au fost construite pe rama Dadant cu 20 rame .Eu din cauză că umblu cu rama la pavilion am nevoie de un tip de rame Az ,dacă aş fi vrut să mut rama sus atumci o trebuit sa tai fagurele aşa cum arăt întrun film,şi atunci mam gîndit să trec şi jos tot la rama asta.Ca să nu stric lada de tot că miar fi luat timp eu le-am pus 12 rame pe pat cald şi 8 pe pat rece .La pavilion sunt toate pe pat rece,. La lada din pavilion ,ramele se sprijină pe fier beton de 8mm , 3 fiere pe fundu lăzi cu distanta de 2 cm de la fund. lăzile de jos eu am luat fier beton de 6 mm .fincă azi dabia am croit fieru mai am ceva să sudez si pe urmă îl pun în ladă .în lada din pavilion, o sa vez zilele viitoare cam filmat dar mai am să fac proiectu când prind timp ...,întrun film dau dimenzia la lada din pavilion intră la canalu meu şi vei vedea mmlm64 youtube dacă vrei săţi faci lăzi AZ făle cu dimenzia ramei de 40x25 înuntru 10 sau 11 rame în corpu de jos sau sus ,dacă ai păşune foarte bună peste an atunci fă cu 11 jos şi 11 sus .dimenzia ramei la mine este de 39.5x23 înuntru , în filmu meu stupu AZ se vede foarte bine cum e înuntru şi dau dimenzile .Nu trebuie sa faci lada orizontală cu distanţiere aşa ca mine că nui bun, făle cu rama cum trebuie de Dadant ,EU daia am făcut ca să nu le arunc la foc adică să le folosesc .dacă laşi fi făcut din nou leas fi făcut ca la pavilion ....dacă ceva nu ţie clar întrebămă căţi voi zice părerea mea.....te salut ..Năroc..
marinlm64

Mesajde marinlm64 » 04 Mar 2012, 10:51

iată aici şi un paore....
marinlm64

Mesajde marinlm64 » 04 Mar 2012, 10:55

salut nustiu dece nu mai merge să postez cei baiu ...năroc
marinlm64

Mesajde pngflorin » 04 Mar 2012, 15:32

nene Marin , matale esti taran de frunte se pare, in partea mea le zice, chiaburi, sa fii sanatos si mult noroc in toate.
pngflorin

Mesajde marinlm64 » 04 Mar 2012, 15:50

năroc Florine...la noi chiaburii sunt cu tractoare noi de 100 -200 caiputere.si lucră de 10 ori mai mult ca mine ...salut şi numai bine ... năroc...
marinlm64

Mesajde marinlm64 » 04 Mar 2012, 17:14

marinlm64

Mesajde marinlm64 » 05 Mar 2012, 10:04

primăvara la stupina lui marin /2

marinlm64

Mesajde ARDELEANU73 » 05 Mar 2012, 12:36

marinlm64 scrie:salut ...nam baş înţeles de care lăzi măntrebi dar de lăzile AZ din pavilion sau lăzile de afară care leam arătat cum leam renovat .Eu presupun căi vorba de lăzile poloşca sau orizontale.Aceste lăzi au fost construite pe rama Dadant cu 20 rame .Eu din cauză că umblu cu rama la pavilion am nevoie de un tip de rame Az ,dacă aş fi vrut să mut rama sus atumci o trebuit sa tai fagurele aşa cum arăt întrun film,şi atunci mam gîndit să trec şi jos tot la rama asta.Ca să nu stric lada de tot că miar fi luat timp eu le-am pus 12 rame pe pat cald şi 8 pe pat rece .La pavilion sunt toate pe pat rece,. La lada din pavilion ,ramele se sprijină pe fier beton de 8mm , 3 fiere pe fundu lăzi cu distanta de 2 cm de la fund. lăzile de jos eu am luat fier beton de 6 mm .fincă azi dabia am croit fieru mai am ceva să sudez si pe urmă îl pun în ladă .în lada din pavilion, o sa vez zilele viitoare cam filmat dar mai am să fac proiectu când prind timp ...,întrun film dau dimenzia la lada din pavilion intră la canalu meu şi vei vedea mmlm64 youtube dacă vrei săţi faci lăzi AZ făle cu dimenzia ramei de 40x25 înuntru 10 sau 11 rame în corpu de jos sau sus ,dacă ai păşune foarte bună peste an atunci fă cu 11 jos şi 11 sus .dimenzia ramei la mine este de 39.5x23 înuntru , în filmu meu stupu AZ se vede foarte bine cum e înuntru şi dau dimenzile .Nu trebuie sa faci lada orizontală cu distanţiere aşa ca mine că nui bun, făle cu rama cum trebuie de Dadant ,EU daia am făcut ca să nu le arunc la foc adică să le folosesc .dacă laşi fi făcut din nou leas fi făcut ca la pavilion ....dacă ceva nu ţie clar întrebămă căţi voi zice părerea mea.....te salut ..Năroc..

Multumesc mult pt explicatii...citind mesajul si vizionand filmuletele..am inteles perfect cum stau lucrurile..atat in stupii de jos (polosca-orizontale) cat si in pavilion, dimensiunile (dimenzia) ramelor respectiv lazilor. Imi place f mult modul de lucru cu aceste lazi si rame "AZ" cum spunea-ti si d-ra intr-un filmulet E FANTASTIC DE USOR. Sunt la inceput de drum...doar de 3 ani , incepand cu 2 fam si acum am 11...sunt intr-o zona melifera destul de buna pe tot parcursul anului si vizionand filmele pe youtube m-am hotarit sa construiesc un mini pavilion stationar tip sopron acoperit pe 2 randuri cu lazi "AZ" tinand cont de dimensiunile (dimenzia) ramelor mentionate de d-tra ( 40x23 cu 11 jos, 11 sus). Pe parcursul lucrarii o sa va mai cer sfaturi..sper sa nu deranjez..cu mult respect Sorin, Tg, Mures.
ARDELEANU73

Mesajde marinlm64 » 05 Mar 2012, 14:31

ramele făle 40x 25 cu 11 ,,ai sa fi foarte multumit , salut întreabă tot ce te interesează ,nu mă deranjezi ....Năroc...
marinlm64

Mesajde ARDELEANU73 » 05 Mar 2012, 14:51

marinlm64 scrie:ramele făle 40x 25 cu 11 ,,ai sa fi foarte multumit , salut întreabă tot ce te interesează ,nu mă deranjezi ....Năroc...

Ok....am inteles...multumesc mult..Doamne Ajuta!
ARDELEANU73

Mesajde ARDELEANU73 » 05 Mar 2012, 15:18

ARDELEANU73 scrie:
marinlm64 scrie:ramele făle 40x 25 cu 11 ,,ai sa fi foarte multumit , salut întreabă tot ce te interesează ,nu mă deranjezi ....Năroc...

Si daca fac lazile dupa marimea ramei DADANT 434X30 fara umerase..ce spune-ti..sunt prea mari?

Imagine
ARDELEANU73

Mesajde victor s » 05 Mar 2012, 16:39

marinlm64 scrie:primăvara la stupina lmui marin /2

Te salut nea Marine...!
Spui dumneata la un moment dat ca prezenta revenelii (umiditatii) pe fundul stupului este un semn bun, acel stup va fi unul recordist.
Care este explicatia acestui fenomen?
Te salut si spor in toate !
victor s

Mesajde marinlm64 » 05 Mar 2012, 21:27

de rame de dadant dacă le faci ca la AZ atunci trebuie sa le faci să le scoţi pe la spate asa poti face ,dar dacă le faci pe deasupra cînd le lipesc albinele dabia le scoti din ladă mai ales când sunt cu miere.. roii sânt pe rame AZ în lăzi de LR dacă ai văzut acolo unde mut roii noaptea ,nu se lucră bine numa dacă le scoti pe la spate ca eu în AZ atunci poti face asa mari ,mie nui place asa să lucru dar cum am mai zis am căutat să folosesc ce am avut.....stupu carei tare face si peste iarnă sloieti la urginis ,acum în ladă are mult puiet si T e de34.35 si face condens mult,asa că păn la băgrin o sa fie multă albină care fac multă miere eu am avăzut asta din pracsa mea ,dar nu numa eu am văzut si alti stupari, la un stup mai slab nui asa ,salut... năroc...
marinlm64

Mesajde ARDELEANU73 » 05 Mar 2012, 22:30

marinlm64 scrie:de rame de dadant dacă le faci ca la AZ atunci trebuie sa le faci să le scoţi pe la spate asa poti face ,dar dacă le faci pe deasupra cînd le lipesc albinele dabia le scoti din ladă mai ales când sunt cu miere.. roii sânt pe rame AZ în lăzi de LR dacă ai văzut acolo unde mut roii noaptea ,nu se lucră bine numa dacă le scoti pe la spate ca eu în AZ atunci poti face asa mari ,mie nui place asa să lucru dar cum am mai zis am căutat să folosesc ce am avut.....stupu carei tare face si peste iarnă sloieti la urginis ,acum în ladă are mult puiet si T e de34.35 si face condens mult,asa că păn la băgrin o sa fie multă albină care fac multă miere eu am avăzut asta din pracsa mea ,dar nu numa eu am văzut si alti stupari, la un stup mai slab nui asa ,salut... năroc...

Bine nea Marine...RECEPTIONAT! Toate cele bune!
ARDELEANU73

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?