marinlm64 scrie:salut ...nam baş înţeles de care lăzi măntrebi dar de lăzile AZ din pavilion sau lăzile de afară care leam arătat cum leam renovat .Eu presupun căi vorba de lăzile poloşca sau orizontale.Aceste lăzi au fost construite pe rama Dadant cu 20 rame .Eu din cauză că umblu cu rama la pavilion am nevoie de un tip de rame Az ,dacă aş fi vrut să mut rama sus atumci o trebuit sa tai fagurele aşa cum arăt întrun film,şi atunci mam gîndit să trec şi jos tot la rama asta.Ca să nu stric lada de tot că miar fi luat timp eu le-am pus 12 rame pe pat cald şi 8 pe pat rece .La pavilion sunt toate pe pat rece,. La lada din pavilion ,ramele se sprijină pe fier beton de 8mm , 3 fiere pe fundu lăzi cu distanta de 2 cm de la fund. lăzile de jos eu am luat fier beton de 6 mm .fincă azi dabia am croit fieru mai am ceva să sudez si pe urmă îl pun în ladă .în lada din pavilion, o sa vez zilele viitoare cam filmat dar mai am să fac proiectu când prind timp ...,întrun film dau dimenzia la lada din pavilion intră la canalu meu şi vei vedea mmlm64 youtube dacă vrei săţi faci lăzi AZ făle cu dimenzia ramei de 40x25 înuntru 10 sau 11 rame în corpu de jos sau sus ,dacă ai păşune foarte bună peste an atunci fă cu 11 jos şi 11 sus .dimenzia ramei la mine este de 39.5x23 înuntru , în filmu meu stupu AZ se vede foarte bine cum e înuntru şi dau dimenzile .Nu trebuie sa faci lada orizontală cu distanţiere aşa ca mine că nui bun, făle cu rama cum trebuie de Dadant ,EU daia am făcut ca să nu le arunc la foc adică să le folosesc .dacă laşi fi făcut din nou leas fi făcut ca la pavilion ....dacă ceva nu ţie clar întrebămă căţi voi zice părerea mea.....te salut ..Năroc..
marinlm64 scrie:ramele făle 40x 25 cu 11 ,,ai sa fi foarte multumit , salut întreabă tot ce te interesează ,nu mă deranjezi ....Năroc...
marinlm64 scrie:primăvara la stupina lmui marin /2
marinlm64 scrie:de rame de dadant dacă le faci ca la AZ atunci trebuie sa le faci să le scoţi pe la spate asa poti face ,dar dacă le faci pe deasupra cînd le lipesc albinele dabia le scoti din ladă mai ales când sunt cu miere.. roii sânt pe rame AZ în lăzi de LR dacă ai văzut acolo unde mut roii noaptea ,nu se lucră bine numa dacă le scoti pe la spate ca eu în AZ atunci poti face asa mari ,mie nui place asa să lucru dar cum am mai zis am căutat să folosesc ce am avut.....stupu carei tare face si peste iarnă sloieti la urginis ,acum în ladă are mult puiet si T e de34.35 si face condens mult,asa că păn la băgrin o sa fie multă albină care fac multă miere eu am avăzut asta din pracsa mea ,dar nu numa eu am văzut si alti stupari, la un stup mai slab nui asa ,salut... năroc...
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori