lucky5strike scrie:ciptheman scrie:anii trecuti cand era rapita cat tractorul nu v am auzit sa va vaitati da acu cand nu e parca e bomba atomica asa o ponegritieu zic ca cine nu i convine sa nu faca rapita sa se duca la culesurile astea bio eventual poate face si conversie daca elimina si floarea soarelui ca si aia e super chimizata, tot un fel de rapita
lucky5strike -anul trecut la mine in zona a inflorit pe 21 si anul asta cred ca se apropie de data asta.
Asta cu vaicareala e chiar amuzanta! Pai, vrem nu vrem, trebuie rumegata situatia in toate felurile!
Inflorirea... tine un pic de vreme, un pic de soi, un pic de vigoarea culturii, un pic de data cultivarii, ca una e august, alta e septembrie.
Nu e rau nici 21, dar eu mi-as face planurile tot pentru 15 aprilie.
Anul acesta pe 15 aprilie nu am vazut rapita inflorita. Cel mai avansat lan era un pic ingalbenit. Avand in vedere ca in primele zile se stropeste 20-21 e o data potrivita pentru aducerea stupilor la rapita. Cel putin eu asa o sa fac , sambata albinele vor fi in rapita( pline de draci si cu chef de intepat)