Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Imagini cu stupii mei, va rog comentarii

Mesajde andrei_calinescu » 06 Iul 2012, 16:43

nu e nevoie de poza matcii.
ponta vorbeste. daca nu are semne de puiet varos e ceea ce a spus Ioan Guist:varsta.
Si intr-un caz si celalalt, ideal e sa o inlocuiesti.
Altfel inprimavara s-ar putea sa-l gasesti bezmeticit.
andrei_calinescu

Mesajde bclaudiu » 06 Iul 2012, 16:45

ma cam sperii, nu ma asteptam asa repede sa am experiente cu schimbatul matcii, capitolele astea nu le-am invatat
totusi omul de la care am cumparat m-a asigurat ca sunt superbune matcile
bclaudiu

Mesajde andrei_calinescu » 06 Iul 2012, 16:52

acum nu sunt in ro.
Cand vin acasa(luni) ma uit prin roi sa vad ce s-a mai imperecheat.
Si incerc sa te rezolv.
esti din bucuresti?
andrei_calinescu

Mesajde bclaudiu » 06 Iul 2012, 17:04

da, din buc, dar pana la stupi sunt 40 km, mergem nu e prob :) ..cand esti disponibil da-mi un semn
bclaudiu

Mesajde smady » 06 Iul 2012, 18:38

greseala ta a fost ai facut in Romania un stut american
smady

Mesajde FLORINELU » 07 Iul 2012, 20:02

dupa tot ce sa scris aici despre acei stupi,eu mai am un comentariu.toti fagurii sant cam negri.nu am vazut un fagure mai deschis la culoare,nici nu-ti dai seama cate probleme creeaza la un stup folosirea fagurilor vechi,si nu in ultimul rand sant bolile.
asa cum noua ne place sa stam in casa noua sau proaspat zugravita,tot asa si albinelor le plac faguri noi. :| :roll:
FLORINELU

Mesajde proapi » 08 Iul 2012, 10:37

Este si varsta o cauza prin atrofiere si epuizarea capacitatii reproductive. Se intampla si la matcile tinere, la roii nou formati, cauzate de insuficientele dezvoltarii ovariolelor. Matca (sau trantore) crescuta in lipsa de hrana, hrana carentata, lipsa temperaturii de crestere,s.a.
Intr-un cuvant schimbati matca, ca nu este o boala propriu-zisa.
proapi

Mesajde stroe » 08 Iul 2012, 19:13

Eu locuiesc in Bucuresti . Am matci fecundate acasa . Pentru tine gratis una, de vanzare nu am.Da-mi mesaj privat. Eventual os chimb eu daca nu te pricepi. OK?
stroe

Mesajde bclaudiu » 08 Iul 2012, 20:48

anul asta i-am cumparat si asa i-am primit. Am dat la facut cam 3 rame noi in fiecare stup...ii schimb incetul cu incetul

FLORINELU scrie:dupa tot ce sa scris aici despre acei stupi,eu mai am un comentariu.toti fagurii sant cam negri.nu am vazut un fagure mai deschis la culoare,nici nu-ti dai seama cate probleme creeaza la un stup folosirea fagurilor vechi,si nu in ultimul rand sant bolile.
asa cum noua ne place sa stam in casa noua sau proaspat zugravita,tot asa si albinelor le plac faguri noi. :| :roll:
bclaudiu

Mesajde bclaudiu » 08 Iul 2012, 20:50

stroe scrie:Eu locuiesc in Bucuresti . Am matci fecundate acasa . Pentru tine gratis una, de vanzare nu am.Da-mi mesaj privat. Eventual os chimb eu daca nu te pricepi. OK?

trimis mesaj
bclaudiu

Mesajde bclaudiu » 08 Iul 2012, 20:51

cornelioandanciu scrie:Inca un comentariu daca se poate:Culoarea rosie la stupi nu este indicata, albinele nu o vad.Apoi postamentele mi se par cam subrede, eu am multietajati si am sub ei boltari de beton din comert, asta la vatra permanenta, iar daca vreau sa-i duc la cules voi pune sub ei capete de grinzi de lemn.Trebuie sa-i inclini usor in fata, sa se scurga apa de ploaie,si aceeasi remarca, din ce am vazut in poze este vorba de matci imbatranite.

i-am ridicat cam la 50 cm de sol acum, stau si ei mai ok.

dupa ce i-am ridicat si pus un pic mai la umbra nu mai stateau asa multe albine afara
bclaudiu

Mesajde bclaudiu » 08 Iul 2012, 20:53

mi s-a spus ca trebuie sa-i vopsesc...dar nu stiu ce fel de vopsea se foloseste(nu culoarea) ...de asemenea cred ca trebuie sa-l vopsesc noaptea nu ?

cornelioandanciu scrie:Inca un comentariu daca se poate:Culoarea rosie la stupi nu este indicata, albinele nu o vad.Apoi postamentele mi se par cam subrede, eu am multietajati si am sub ei boltari de beton din comert, asta la vatra permanenta, iar daca vreau sa-i duc la cules voi pune sub ei capete de grinzi de lemn.Trebuie sa-i inclini usor in fata, sa se scurga apa de ploaie,si aceeasi remarca, din ce am vazut in poze este vorba de matci imbatranite.
bclaudiu

Mesajde rocco76 » 09 Iul 2012, 20:09

ba poti sa-l vopsesti ziua dar dupa ce l-ai transvazat in alta cutie
p.s. daca vrei sa-ti faci un imprimeu pe tricou banuiesc ca-l dai jos de pe tine cand il dai cu vopsea nuu?
rocco76

Mesajde aliuta2000 » 09 Iul 2012, 20:15

bclaudiu scrie:mi s-a spus ca trebuie sa-i vopsesc...dar nu stiu ce fel de vopsea se foloseste(nu culoarea) ...de asemenea cred ca trebuie sa-l vopsesc noaptea nu ?

Ba bine ca nu .... doar nopatea albina poate sa nu sesizeze culoarea ca ziua o vede musai ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
si mai e un motiv noaptea isi tine respiratia si nu vezi prea bine cum se vopseste nici tu , ca sa mai dai si a doua seara cate un pic ... si tot asa pana vopsesti toata lada
A.D.
aliuta2000

Mesajde FLORINELU » 09 Iul 2012, 20:19

cand ai o alta lada,intai o vopsesti si apoi muti albinele in ea. :?:
FLORINELU

Mesajde stroe » 09 Iul 2012, 22:04

Vopsea pe baza de apa. Nu are miros si se usuca rapid.
stroe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE