Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Unelte de tamplarie necesare sa-ti faci proprii stupi!

Mesajde delorin I » 25 Iul 2012, 15:36

Salutare! Astazi am o alta problema! Am stat ceva pe ganduri si la calcule si deja am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa mi fac proprii stupi! Dar...cum sunt tamplar incepator si nu am de niunele dintre cele noi, electrice...va rog recomandati-mi si mie cate o unealta...ceva pentru falturi, ceva rindele electrice si mai stiu eu ce....MUltuemsc anticipat!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Unelte de tamplarie necesare sa-ti faci proprii stupi!

Mesajde aliuta2000 » 25 Iul 2012, 18:14

delorin I scrie:Salutare! Astazi am o alta problema! Am stat ceva pe ganduri si la calcule si deja am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa mi fac proprii stupi! Dar...cum sunt tamplar incepator si nu am de niunele dintre cele noi, electrice...va rog recomandati-mi si mie cate o unealta...ceva pentru falturi, ceva rindele electrice si mai stiu eu ce....MUltuemsc anticipat!

Daca vrei toate acele unelte , si esti incepator si nu ai material ... crede-ma ca mai bine cumperi .....
A.D.
aliuta2000

Mesajde iadrian » 25 Iul 2012, 21:17

cauta in google < abrich rusesc>
vreau si eu sa cumpar unul si as vra sa stiu ce parere aveti
iadrian

Mesajde teinegru64 » 25 Iul 2012, 23:18

Daca nu te intereseaza finetzea .....un circular de mana , un ciocan si un cutit ajung pana ce scoti vreo 1 t. miere.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde cristi_vidican » 26 Iul 2012, 06:46

Daca ai scoasa scandura la grosime, cu un circular bunicel de masa poti face celelalte operatiuni, chiar si falturile le poti obtine cu el.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jenica67 » 26 Iul 2012, 08:00

Poate te ajuta sa te inspiri, utilajul meu, facut dintr-un circular de mana.
http://stuparitul.3xforum.ro/post/6193/1/Eugen/
jenica67

Mesajde jexy » 26 Iul 2012, 10:00

iadrian scrie:cauta in google < abrich rusesc>
vreau si eu sa cumpar unul si as vra sa stiu ce parere aveti

m-am uitat si eu la asa ceva si cred ca sunt bani aruncati, asta e doar parerea mea
jexy

Mesajde delorin I » 26 Iul 2012, 11:31

Multumesc de raspunsuri..intre timp am descoperind cautand pe google alte solutii postate de altii cu aceleasi probleme in anii trecuti pe acest forum...:) ideea tipului asta, ma rog initial am plecat de la filmulet postat de unul dintre utilizatorii acestui forum, de a construi un fel de carut cu care expune pe rand in taiere simultana, toate cele 4 laturi de imbinat....la lama fierastraului..mi se apre extraordinara...nu ma pricep la tamplarie inca, dar vad ca tipul isi vinde planul caruciorului pentru vreo 12 dolari...aici e planul....http://woodgears.ca/box_joint/plans/index.html ce parere aveti? Folositi asa ceva? Caut acum un filmulet postat in anii trecuti de la care am plecat in acesta...sapatura!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 26 Iul 2012, 11:35

Asta e filmuletul postat anterior de unul dintre noi! http://www.youtube.com/watch?v=yuFHurrW ... re=channel Domnule Augustin cam ce date tehnice are acel circular de mana pe care l-ati transformat in circular de banc? Sa stiu ce sa cumpar...am o cunostiinta in Finlanda si am auzit ca lucruri scumpe la noi acolo pot fi ceva mai ieftine...de pilda un cricular de mana pe care aici dai 5 -6 milioane acolo la oferta il poti lua si cu 40 de euro!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde aliuta2000 » 30 Iul 2012, 08:35

delorin I scrie:Asta e filmuletul postat anterior de unul dintre noi! http://www.youtube.com/watch?v=yuFHurrW ... re=channel Domnule Augustin cam ce date tehnice are acel circular de mana pe care l-ati transformat in circular de banc? Sa stiu ce sa cumpar...am o cunostiinta in Finlanda si am auzit ca lucruri scumpe la noi acolo pot fi ceva mai ieftine...de pilda un cricular de mana pe care aici dai 5 -6 milioane acolo la oferta il poti lua si cu 40 de euro!

daca ti-l aduce el poate se merita

referito la putere trebuie sa fie de cel putin 1500w daca vrei sa lucrezi cu el sa faci ceva ... altfel la puteri de 1001-1200w te vei chinui rau cu el ca se va incalzi / uza prematur ... daca vrei sa faci si falturile si alte operatii ...cu circularul
A.D.
aliuta2000

Mesajde delorin I » 31 Iul 2012, 07:53

Multumesac domnule aliuta2000! Apreciez mesajul dumneavoastra ,apreciez!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde augustin » 31 Iul 2012, 18:25

1700 am eu.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde augustin » 31 Iul 2012, 18:27

Dar daca ai putea sa-mi dai un quote la post, as fi recunoscator (am mai si distrus cate ceva intre timp, si nu vreau moartea caprei vecinului).
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde aliuta2000 » 01 Aug 2012, 10:07

augustin scrie:Dar daca ai putea sa-mi dai un quote la post, as fi recunoscator (am mai si distrus cate ceva intre timp, si nu vreau moartea caprei vecinului).

ce ai distrus ?? ca nu inteleg cu quote ??

daca faci cateva lazi va merge unul tip einhel sau alt nume fara marca (cam cat dai pe el atat face ) .... in schimb daca te gandesti sa faci multe lazi atunci mu te uita la banuti si cumpara ceva cu traditie ca isi vor face banutii .
parerea mea .. e ca decat sa dai 300 ron pe un circular fara masa la 1500-1700 w mai bine dai 7-800 ron pe unul cu masa si cu accesorii langa el .... te va ajuta mai mult ..
acum dupa buget si posibilitati, dar sa nu ganditi ca cumparati un fierastrau fara masa la 200 ron la 800-1000 w si va imbogatiti utilizandu-l
A.D.
aliuta2000

Mesajde delorin I » 01 Aug 2012, 15:14

Am vazut un circular cu masa la vreo 8milioane...taiere unghiulara...etc......cert e ca nu m-am uitat la puterea motorului....dar ca bijuterie sau ca jucarie...este ceva frumos...fata de un circular de banc vechi .....e drept am vazut si ceva mai ieftin la vreo 6 milioane...dar bancul era de plastic si evident era cam prost dupa tipul de imbinari care deja nu mai erau perfecte...toate astea la BAumax....Cineva mi-a spus sa merg la Hornbach ca au de la mese de circular la lame de abrich si toate celelelte maruntisuri! Inca nu am fost! Tot la BAumax am zarit o chestie care iti finiseaza scandura in sensul de geluire la vreo 10 milioane! Ceea ce nu am gasit este ceva de facut falturi....dar se pare ca ar merge facute in circular desi inca nu am vazut cum o sa cobor panza sa scad dimensiunile taieturii in lung!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde amadeusmbi » 02 Aug 2012, 05:05

delorin I scrie:... Ceea ce nu am gasit este ceva de facut falturi....dar se pare ca ar merge facute in circular desi inca nu am vazut cum o sa cobor panza sa scad dimensiunile taieturii in lung!

De ce nu pui un inaltator? E drept ca-i frumos si elegant cu coborarea panzei dar cu putina grija faci un adaos la masa actuala si ai rezolvat problema.
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Următorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....