stuparul2011 scrie:buna,
acele hranitoare le folosesti pentru a stimula in toamna sau perioade moarte?
faci cumva si pastoral?
felicitari si numai bine
Daca te referi la hranitoarele de urdinis, le folosesc pentru stimulare. Eu locuiesc la 37 km de stupina si nu pot stimula la timp. Socrul meu monteaza hranitoarele seara si le lasa pana dimineata. Sunt practice findca, daca respecta instructiuctiunile, orice profan poate stimula albina fara sa ridice capacul. Personal folosesc hranitorul uluc atunci cand stimulez eu.
Pastoral? Pai eu nici nu miros a stupar. Am reusit sa aduc 2 roi pe 5 rame la nivelul de 2 familii modeste, una la 9 rame si cealalta la 7 rame, bine acoperit toate cu albine.
Am 2 stupi de aproape 2 luni si nu sunt format inca. Tresar atunci cand simt albina pe piele si ma rusinez pentru asta, ma cert singur in gand si sper sa nu ma fi vazut nimeni.
Pastoral? Pai, tot tai de un an de zile din micile placeri sa cumpar stupi si albine si masca si furculita si rame, faguri, sarma. Si acuma sa las toata averea mea de hobbyst, singura, in mijlocul campului? La cheremul hotilor? Nici nu ma gandesc.
Acum lasand gluma deoparte, Octaviane eu nu prea am ce sa te invat pe tine dar tu pe mine multe ai putea sa ma inveti. Imi place grozav centrifuga ta aia batrana.
aliuta2000 scrie:Echipamentul de protectie a fost facut ca sa fie purtat ......
Sarumana frumos nene Aliuta ca tare ma bucur cand imi ia cineva apararea.
Motoiclistii au o zicala. "Cu capul de asfat nu dai decat o singura data, poarta casca findca nu sti in care din zile se va intampla!"