Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Nicu

Mesajde iunicu » 26 Iul 2012, 23:28

stuparul2011 scrie:buna,
acele hranitoare le folosesti pentru a stimula in toamna sau perioade moarte?
faci cumva si pastoral?
felicitari si numai bine

Daca te referi la hranitoarele de urdinis, le folosesc pentru stimulare. Eu locuiesc la 37 km de stupina si nu pot stimula la timp. Socrul meu monteaza hranitoarele seara si le lasa pana dimineata. Sunt practice findca, daca respecta instructiuctiunile, orice profan poate stimula albina fara sa ridice capacul. Personal folosesc hranitorul uluc atunci cand stimulez eu.
Pastoral? Pai eu nici nu miros a stupar. Am reusit sa aduc 2 roi pe 5 rame la nivelul de 2 familii modeste, una la 9 rame si cealalta la 7 rame, bine acoperit toate cu albine.
Am 2 stupi de aproape 2 luni si nu sunt format inca. Tresar atunci cand simt albina pe piele si ma rusinez pentru asta, ma cert singur in gand si sper sa nu ma fi vazut nimeni.
Pastoral? Pai, tot tai de un an de zile din micile placeri sa cumpar stupi si albine si masca si furculita si rame, faguri, sarma. Si acuma sa las toata averea mea de hobbyst, singura, in mijlocul campului? La cheremul hotilor? Nici nu ma gandesc.
Acum lasand gluma deoparte, Octaviane eu nu prea am ce sa te invat pe tine dar tu pe mine multe ai putea sa ma inveti. Imi place grozav centrifuga ta aia batrana.

aliuta2000 scrie:Echipamentul de protectie a fost facut ca sa fie purtat ......

Sarumana frumos nene Aliuta ca tare ma bucur cand imi ia cineva apararea.
Motoiclistii au o zicala. "Cu capul de asfat nu dai decat o singura data, poarta casca findca nu sti in care din zile se va intampla!"
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Iul 2012, 23:36

multe lucruri vechi sunt utile si practice !!! nu degeaba auzim de multe ori ca " nimic nu mai este cum era odata " !!!
dar eu am o vorba : " vechi este bun vinul , prietenii , aurul , picturile , si nu casele , masinile , muierile etc !!! "
acuma centrifuga veche nu stiu unde sa o incadrez !!!
eu nu am reusit sa-mi cumpar !!! mi-ar fi buna chiar si una veche !!!
prietenul meu care ma ajuta are o centrifuga radiala in care merg 9 rame de 1/2 odata , sau 3 rame Dadant sau ME !!!
ramele mici nu se intorc , fiind fiind puse radial , iar ramele Dadant sau ME se intorc pe ambele parti ca sa poata fi extrase !!!
una din asta este cam 1400 de lei !!! cam mult !!! va fi urmatoarea scula cumparata !!! dar mai am de asteptat ....... :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 26 Iul 2012, 23:58

Pai centrifuga de 1400 lei o sa cumpar cand or produce fetele atatia bani.
Am o ideie de centrifuga ieftina, cu actionare electrica, tangentiala, facuta din ce se gaseste pe la casa omului.
Proiectul este la stadiul de schita. Atunci cand ideia va capata o forma functionala, am sa imi prezint lucrarea.
iunicu

Mesajde aliuta2000 » 27 Iul 2012, 09:28

nu stiu cum e dar la vanzari am vazut si la 950 o centrifuga radiala de 3 rame Dadant 1/1 si garantat merg si cele de 1/2 ..ca de la 950 la 140 mai e oleaca de cale de cam 50%.
eu ma gandeam sa imi fac din inox , dar tatal mau a facut-o din lemn si nu a investit decat munca lui si lemnul din curte . pentru mine la stadiul asta e : am cu ce sa imi fac treaba fara sa apelez la altcineva .
inconvenientul mare .. 2 :1 pinionul de angrenare de unde l-am luat de doar de 1 :1.5 deci mic ar fi util 1:3 sau 1:4
2 ramane umiditate dupa ce o speli si trebuie uscata
A.D.
aliuta2000

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Iul 2012, 09:32

asta de care vorbeam eu am folosit-o !!! prietenul meu are si mi-o imprumuta !!!
este din inox si a cumparat-o de la Faget !!! este acolo o firma care produce si comercializeaza cam tot ce tine de albine !!! dar sunt scumpi !!!
cand am bani voi cauta si sigur voi gasi mai ieftina !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 30 Iul 2012, 23:05

Pana una alta am decis sa merg pe lazi Dadant de 10 rame cu cat de 1/1. Cele 2 lazi de 12 rame cu dimensiuni atipice si fara caturi, raman camine pentru dezvoltat roi.
Pana una alta stupii au primit dou maini de ulei de in iar cu proxima ocazie capata si vopsea. Dupa vopsire mut albinele in noua casa.

Imagine

Imagine

Am pus la treaba si minicircularul la confectionarea podisoarelor.

Imagine

Binenteles ca dupa baia de rumegus merge si o baie cu apa incalzita de radiatia solara.

Imagine

Imagine
iunicu

Mesajde augustin » 31 Iul 2012, 18:41

Zi-mi si mie cateva chestii:
Ce capacitate are butelia aia?
La ce temperatura se incalzeste apa intr-o zi insorita de vara?
Cam in cat timp?

Vreau si eu o chestie de-aia.
Am un butoi de inox de 180 litri, iar partea de instalatie pot s-o fac pe tzeava si fitingaraie de 3/4.
Zice cartea mea ca daca sunt 35 de grade la umbra si nu bate vantul, daca nu vopsesc, apa ajunge la 50-55 de grade de la ora 10 pana la 15. Gresesc?
Daca da, unde?
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde iunicu » 31 Iul 2012, 20:23

Butoiul ala este de fibra de sticla si are 250 litri. Daca umplu butoiul gol cu apa din fantana pana a doua zi apa e perfecta pentru imbaiere. Dureaza de pe o zi pe alta sa se incalzeasca atunci cand este umplut numai cu apa rece. Acum completez in fiecare seara, prin furtunul galben, apa consumata peste zi si nu se simte diferente mari de scadere a temperaturii apei din bazin. Nu am masurat niciodata temperatura apei incalzite dar nicicum nu ajunge pana la 50 de grade.
Avantaje sunt nenumarate. Eu ma strecor sub dus chiar si imbracat pentru o racorire rapida in zilele caniculare. Incalzirea apei este gratuita. Apa se scurge in pamantul insetat de seceta si nu umplu haznaua. Si pe urma senzatia de libertate pe care ti-o ofera un astfel de dus in gradina, este de nedescris.
iunicu

Mesajde augustin » 31 Iul 2012, 20:50

Multam!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde iunicu » 14 Aug 2012, 16:36

Am terminat varojetul handmade. E drept ca e cam voluminos dar am folosit numai materiale din cufarul cu vechituri. Deci costuri 0 lei. Timp de ardere al fitilului de varachet 5 secunde.

Tevile si reductiile de cupru din resturile care au ramas de la instalatiile sanitare. Aici am montat o plasa pentru retinerea fitilului iar partea mai groasa din tubulatura este camera de ardere.

Imagine

Pompa de aer este ventilatorul de tiraj fortat al unei centrale termice pe care l-am reconditionat.

Imagine

Rezultatul:

Imagine
iunicu

Mesajde iunicu » 15 Aug 2012, 11:44

Am dat gata noii stupi. Maine fetele se muta la casa noua.

Imagine

Pentru ca aveau fundul plin am hotarat ca vreau plasa.Sia am decupat o parte din fundul stupului facand o usita care se inchide si se deschide dupa necesitati.
Cand am facut pozele nu erau facute retusurile de vopsea.

Fundul stupului, partea exterioara.

Imagine

Si ce se vede din interiorul stupului cu clapa inchisa.

Imagine

Si cu clapa deschisa.

Imagine

Imagine
iunicu

Mesajde MIHAI BALS » 11 Oct 2012, 23:58

ti-am parcurs pagina personala,esti baiat destept dar daca vrei sa faci apicultura profesionala trebuie sa privesti lucrurile altfel,fara improvizatii,n-ai timp pt. ele,oricum pt. un incepator esti de apreciat!
MIHAI BALS

Mesajde iunicu » 12 Oct 2012, 08:08

Multumesc Mihai! Asa e la inceput cand nu ai nici de unele si nici bani sa le iei pe toate, improvizezi.
Va venii si vremea cand o sa ma organizez ca in prisaca ta.
Mi-a placut grozav stupul tau minune pe post de magazie de materiale.
iunicu

Mesajde iunicu » 10 Noi 2012, 20:27

Pana la urma am achizitionat frumoasa dalta la care poftesc de cand am vazut-o la Ves Lucian
Fişiere ataşate
dalta inox.jpg
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Noi 2012, 21:30

aha !!! care va sa zica ai luat o scula ca lumea !!! poate scula pe viata , daca nu o pierzi !!! se poate lasa si mostenire !!! :lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 10 Noi 2012, 21:54

Asa este Lucica. Ce sa fac? Prima data trebuie sa am grija sa dau albinelor ce trebuie, lazi, papica, tratamente, si daca mai raman banuti imi cumpar si eu scule care sa-mi usureze munca. Sunt atatea de cumparat, dalta nu era pe lista. La indagra am cautat-o pe doamna de la Ovisan si pentru ca nu a adus nici la targul asta faguri din plastic, s-a oferit sa-mi doneze 2 faguri folositi. Ca semn de recunostinta am cumparat dalta din poza pe care o aveau expusa la targ.
Am in plan sa fac o matrita de faguri artificiali si vreau sa folosesc fagurele din plastic pentru a turna mulajul.
iunicu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?