Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 14:08

Cristian IONITA scrie:Aline .... ce spui tu e adevarat .... asa si este Base este un tiran, un dictator, un profitor .... un abolutionist feroce .... etc .... dar nu despre asta a fost vorba in acest referendum .... nu pentru asta ne-au chemat cei de la USL la vot .... ci pentru ca reprezentantii lor sa-i ia locul lui Base ... sa fie ei tirani, dictatori, etc .,... adica sa ne scoata din lac si sa ne arunce in put , banuiesc ca nu negi acest lucru. Sau iti inchipui tu ca o data dat jos Base si in locul lui cocotat Antonescu avandul alaturi pe Ponta se termina cu tirania, dictatura si profitereala in tara asta?

Din nefericire nu pot spune decat ca ai dreptate
alin m

Mesajde modigliani » 31 Iul 2012, 14:32

Concluzia mea finala ? Am mai spus-o ..... Suntem cu totii total off topic . Democratia nici nu s-a nascut !!!
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 31 Iul 2012, 14:36

ba da .... exista .... numai ca deocamdata nu suntem noi (sau foarte multi dintre noi) capabili sa o accepte.

in vremuri astfel de confuze isi fac loc dand din coate tot felul de lepadaturi .... depinde fix de noi si numai de noi daca ii acceptam sau nu sa se catere in capul nostru.

Ca duminica am fost pusi in situatia ca pentru a nu se demola si bruma de constructie realizata sa boicotam referendumul este trist .... foarte trist dar eu inca trag sperante ca uite totusi am reusit sa-i oprim ... cel putin pentru moment.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 31 Iul 2012, 15:11

alin m scrie:ti se pare ca totul e conform legii si repartizarii conf cu ce mai pus sa citesc ? te aburesti singur dragul meu concetatean si coleg de forum. hai sa vedem daca e logic ce scriu mai jos:

O societate civilizată se conduce după un set de legi în vigoare.(nu trecute, nici viitoare şi nici după logică))
Pînă cînd nu vei face din logica ta un articol de lege ... o frecăm.

Oricum ... am greşit cu tine, trebuia să îţi scriu în braille.
Am fost în dialog cu tine !
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 15:42

ioanpuiu scrie:
alin m scrie:ti se pare ca totul e conform legii si repartizarii conf cu ce mai pus sa citesc ? te aburesti singur dragul meu concetatean si coleg de forum. hai sa vedem daca e logic ce scriu mai jos:

O societate civilizată se conduce după un set de legi în vigoare.(nu trecute, nici viitoare şi nici după logică))
Pînă cînd nu vei face din logica ta un articol de lege ... o frecăm.

Oricum ... am greşit cu tine, trebuia să îţi scriu în braille.
Am fost în dialog cu tine !

O societate civilizată se conduce după un set de legi în vigoare dar nu urmeaza strict un set de legi în vigoare

Ma bucur ca am avut onoarea sa discut cu o persoana patrunsa de litera legii, dar care nu vrea sa vada ca legea este interpretabila in functie de momentul in care ea este necesara. Oamenii au scris legea, oamenii o interpreteaza si aplica ceea ce cred ca e in concordanta cu legea scrisa folosind o anumita logica. Avem armate de avocati si juristi pentru cateva randuri scrise si numite legi. Asta e o societate umana si nu una cu 1 si 0. Logica mea nu e un articol de lege dar e ceea ce se vede in lumea reala in care traim. De ce si-ar schimba lupul naravul dupa ce ajunge presedinte? Ar avea motiv? Ca asa scrie in lege ---presedintele e impartial :lol: da' pana ieri se calca in picioare cu altii pt putere in partidul din care provine
Democratia moare si se ajunge chiar si la razboi cu atitudini de genul "nu mai vorbesc cu tine" sau "tu nu trebuie sa ai pareri, logica, sa nu exprimi pozitii" . Mai ramane sa avem un razboi civil pentru ca presedintii de partide de la putere nu vor sa dialogheze
La mine dialogul ramane deschis pentru ca traim intr-o lume in continua transformare si maine e posibil sa nu mai am dreptate. Depinde de pixelul albastru :lol:
alin m

Mesajde modigliani » 31 Iul 2012, 16:23

alin m scrie:
O societate civilizată se conduce după un set de legi în vigoare
Tu le RESPECTI ??? Le INTELEGI ??? ........ Ti le ASUMI ......... ??????? Te CONFORMEZI acestora ??? ...... SIGUR ??????????????????????????????????????????????????????

................................

Bai nene , institutia PRESEDINTIE ( nu fraieru de Basescu in mod special ) , ....... CONSTITUTIA , ....sunt .......... SACRE , INTANGIBILE , INVIOLABILE !!!!!! Tot ce spui mai sus contrazice ce ingaimi acuma !

Pa' bune , esti sigur ca ai ceva de spus aici ???
modigliani

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 16:43

modigliani scrie:
alin m scrie:
O societate civilizată se conduce după un set de legi în vigoare
Tu le RESPECTI ??? Le INTELEGI ??? ........ Ti le ASUMI ......... ??????? Te CONFORMEZI acestora ??? ...... SIGUR ??????????????????????????????????????????????????????

................................

Bai nene , institutia PRESEDINTIE ( nu fraieru de Basescu in mod special ) , ....... CONSTITUTIA , ....sunt .......... SACRE , INTANGIBILE , INVIOLABILE !!!!!! Tot ce spui mai sus contrazice ce ingaimi acuma !

Pa' bune , esti sigur ca ai ceva de spus aici ???

si tu esti singurul care ingaima ceva mai acatarii ? vrei sa-ti vezi doar cuvintele potrivite de tine? institutia e una , omul care o reprezinta e alta. de aia sint alegeri la 4-5 ani, sau posibilitatea de al suspenda pe omul din institutie
alin m

Mesajde modigliani » 31 Iul 2012, 16:49

..... bine ,,,,,,
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 31 Iul 2012, 17:22

Alin m, ai dreptate in multe puncte, dar unul anume refuzi sa-l recunosti ca fiind gresit.

Din motive subiective -presupun- esti suparat pe Base chiar si pentru lucruri cu care el n-are nici o treaba. E ca in bancul ala in care unul o incaseaza mereu, iar daca nu-i gasesti alta vina, i-o tragi pe motiv ca n-are basca!
Acuma Base n-are basca! Ca n-a facut el treaba guvernului, iar mai ieri i-se reprosa ca prea sa amestecat in treaba guvernului. D`aia se enervara...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde augustin » 31 Iul 2012, 17:43

Mircea_63 scrie:Alin m, ai dreptate in multe puncte, dar unul anume refuzi sa-l recunosti ca fiind gresit.

Din motive subiective -presupun- esti suparat pe Base chiar si pentru lucruri cu care el n-are nici o treaba. E ca in bancul ala in care unul o incaseaza mereu, iar daca nu-i gasesti alta vina, i-o tragi pe motiv ca n-are basca!
Acuma Base n-are basca! Ca n-a facut el treaba guvernului, iar mai ieri i-se reprosa ca prea sa amestecat in treaba guvernului. D`aia se enervara...

Si eu i-am luat apararea, insa nu-i chiar fara basca. Si multe din bubele lui sunt recente. Si daca-i ia mandatele la purecat, chiar si cel mai impartial om din lume tot ar simti nevoia sa-i dea un dos de laba. Dar modul cum s-a comportat useleul deja nu mai e un dos de laba, deja e un sut in cojones. Si n-a fost corect.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Mircea_63 » 31 Iul 2012, 18:05

Augustine, tu citesti pe sarite?

Treaba cu basca lu` Base e legata in acel context numai si numai de "acuzatia" lui alin m, cum ca Base n-a facut diferite treburi care nici nu erau de datoria lui sa le faca, ba chiar nici n-avea voie sa se amestece.
Mircea_63

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 22:15

Mircea_63 scrie:Augustine, tu citesti pe sarite?

Treaba cu basca lu` Base e legata in acel context numai si numai de "acuzatia" lui alin m, cum ca Base n-a facut diferite treburi care nici nu erau de datoria lui sa le faca, ba chiar nici n-avea voie sa se amestece.

.
Ce spun eu este ca in constitutie suna bine teoria cu separarea puterilor in stat, dar in practica presedintele, guvernul si parlamentul sint toti cam din acelasi partid, urmeaza acelasi program politic , aceleasi teluri si interese. Astfel ca cel ce devine presedinte al RO, a fost, este si va fi un om important in partidul din care provine, pe care l-a si condus de altfel, si in concluzie este cel mai puternic dar si cel mai raspunzator om pentru ce fac el si subalternii lui. El este "locomotiva" sau mai in tema 'capitanul vasului'
alin m

Mesajde Mircea_63 » 31 Iul 2012, 22:36

Pentru Alin m...Da, si eu cred ca este cam asa. Tin sa precizez ca ala de`i Capitanul vasului nu e chiar si vinovat pentru orice fapta ascunsa a vreunui membru al echipajului. Base -probabil meritul lui- daca tot il numim Capitan, a lasa "organele" sa-i ancheteze si a lasat justitia sa-i judece si sa-i condamna in aceeasi masura pe ai lui la fel ca si pe cei ai opozitiei.
ACEST lucru nu s-a mai intamplat pana la el. Daca vrei, vin cu cifre si sursa cifrelor.

Altfel, sa nu intelegi cunva ca pic in c*r de admiratie pentru el ca om, dar soctesc ca a facut mai mult pentru viitorul nostru decat cei dinaintea lui si mai socotesc abuziv felul in care a fost suspendat.
Mircea_63

Mesajde patrascu » 31 Iul 2012, 22:40

Ce sa o mai dam de gard Basescu este imaginea democratiei si o sustine asa cum a sustinut securitatea PCR-ul mineriadele . Constitutional neconstitutional te voteaza 5 mil si esti presedinte te blameaza 7 si esti tot presedinte. Nu a fost una din declaratiile lui ca nu e las si ca va obtine cu un vot in plus? Este cel mai usor sa insinuezi ca absentii sunt 100% de partea ta.
Asta cu justitia e rasuflata rau ai lui care ai lui are Udrea vre-un dosar Anastase a furat pe fata si este declarata nevinovata .
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Dragos2006 » 31 Iul 2012, 22:49

In aceasta seara am stat de vorba cu niste baieti de la liberali si i-am intrebat cum au ajuns la acest esec rasunator , au fost invocate doua cauze clare :
1) organizarea acestui referendum in pripa fara a tine cont de opinia sociologilor care au spus clar ca in acest moment prezenta la vot nu este mai mare de 35% dar ei au mers pe joc de glezne ... intelegeti ce vreau sa spun.
2) vinovat principal este ministru de interne Ioan Rus care nu a stiut sa administreze listele cu votanti.

Concluzii ; PDL a primit o gura de oxigen de 10% iar PNL are nevoie urgenta de alt lider.

PS . cred ca Stalin se rasuceste in mormant !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde patrascu » 31 Iul 2012, 22:53

Cred ca tu ai vorbit cu Bratienii :D :D :D
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE