Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde marius.gj.apic. » 06 Aug 2012, 08:26

Nu cred că boicotul e o laşitate (pe faţă , mascată , ascunsă ...) . Fiecare face ce vrea , fiecare se manifestă cum vrea şi cum înţelege ... Oricine poate să boicoteze orice ... dar să se ştie şi cine ... şi câţi sunt cei care boicotează ... Laşitate este când se încearcă asimilarea unei alte categorii sociale . Nu pot 1 , 2 , 3 ... mil. care boicotează să asimileze absenteismul (din diverse cauze) care caracterizează în general societatea . Nu poţi să spui că 8,4 mil. au votat , restul au boicotat alegerile .

Mult mai logic ar fi o redistribuire după un oarecare algoritm sau ... pur şi simplu , absenţii nu pot fi luaţi în calcul ...
Eu şi mulţi alţii , cunoaştem absenţi care nu au reuşit să voteze , care ar fi dorit să voteze . poate ar fi votat DA ... poate ar fi votat NU ...
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde balasbebe » 06 Aug 2012, 09:00

Daca nu sunt in stare sa organizeze un referendum cum pot sa conduca o tara?

Nu astept raspuns.
balasbebe

Mesajde ioanpuiu » 06 Aug 2012, 10:16

Ioan Rus
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-129 ... rnelor.htm
Chiar dacă a demisionat, deciziile lui au produs efecte iar noi ne vom spăla pe cap cu urmările lor.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde trantor » 06 Aug 2012, 10:25

Democratic este ca dupa lupta alegerilor sa-ti scoti palaria in fata majoritatii.
Ok, haideti sa vedem care este majoritatea, cati dintre boicoti sunt cu "NU", cati sunt cu "DA", cati au anulat votul.
Va rog pe cei care n-ati fost la vot sa calculati si sa raspundeti, si aici nu mai conteaza ca este Basescu, Antonescu, Ponta, Ungureanu, mogulii din spate ci pur si simplu sa vorbim de o MAJORITATE liber exprimata nu una adaugata celor care cred ca tara asta si alesii ei nu-i mai reprezinta.
Cand cel putin 40 % nu merg constant la vot e foarte simplu sa atingi o majoritate doar cu 11% daca pregatesti din timp legislatia, nu?
....
trantor

Mesajde balasbebe » 06 Aug 2012, 12:31

Macar cei doi sunt cu capul pe umeri. Degeaba dau vina ca altii nu au actualizat listele. Cand a fost vorba de alesi, de acest fapt a depins numarul lor. Acum nu le mai convine.
balasbebe

Mesajde Dila Daniel » 06 Aug 2012, 12:41

ioanpuiu scrie:...
Bine că nu eşti judecător la CCR, dar ai în schimb stofă de prim-ministru , ai întotdeauna dreptate :)

daca eram la CCR,asi fi avut o mare dilema.Va spun sincer.
Judecand dupa acte,primul impuls ar fi fost sa fi invalidat referendumul.Era cel mai simplu.Ziceam...bai frate,voi mi-ati dat listele,eu ma raportez la ele.
DAR...totodata asi sti ca rezultatul deciziei mele,se bazeaza pe greseli anterioare pronuntarii deciziei..
Si m-asi intreba...judec dupa scriptic(date ireale,false...) sau tin seama de realitate.
Adica daca voi usl-isti ati fost batuti in cap,si basescu parsiv si las,eu trebuie sa fiu ca voi sau ca ei(el)???????
NU,atunci asi zice asa.Ori imi dati lista reala la data de 29 iulie(in cazul in care este cineva in stare sa o faca...putin probabil in timp asa scurt),si ma pronunt,
Ori asi zice(in gandul meu)prost am fost ca am pus prag...)si asi decide asa.Eu CCR,nu am datele reale sa dau o decizie corecta,in conformitate cu legea si spiritul constitutiei,iar referendumul nu a fost desfasurat democratic,drept pentru care nu ma pot pronuntza.
Parlamentul tarii sa ia decizia care o considera...alege decizia majoritatii exprimata in 29 sau un referendum fara prag.

...in ambele cazuri ,pa baselu... :D
Cel mai periculos lucru(mai rau decat intoarcerea oii ratacite)ar fi ca pe voi lasii,sa va ia cineva in calcul.
Voi nu ar trebuii nici macar sa mai scrieti pe tema referendumului din 29(ati ales singuri sa renuntati la acest drept),si sa va cereti scuze public pentru situatia creata. ;)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde janese » 06 Aug 2012, 12:54

e usor sa dai sfaturi de reluare referendum....etc...etc...problema este din banii cui sunt cei 20 milioane euroi un referendum si inca unu 20...si cate oti mai cere voi...multiplu de douazeci!!!
corect este sa dati banutii voi si faceti cate referendumuri vreti!!!s-ar putea ca cei 8-9 milioane care nu au fost de acord cu referendumul si nu s-au prezentat sa nu dea banutii in vant!!!
vazui ca pleca rus si su ala al administartiei!ce-o fi vrut sa zica..,,datorita presiunii asuprea mea exercitate de catre antonescu si basescu",imi dau demisia???sau si rus o fi d-alu basescu??? :lol:
janese

Mesajde Dila Daniel » 06 Aug 2012, 13:02

ai fost la vot?...
cat priveste afirmatia asta ,citez
"s-ar putea ca cei 8-9 milioane care nu au fost de acord cu referendumul si nu s-au prezentat"
imi arata corectitudinea ta sau a adevarului afirmatilor tale...
Daca tu iti permiti sa te minti singur,lasa-ma pe mine sa nu-ti permit sa ma minti.Drept pentru care iti spun ca eu cred ca esti rau de tot,cu vaca in balarii...daca crezi(cred sigur ca nu)sincer ce ai afirmat.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dila Daniel » 06 Aug 2012, 13:06

Zici acum ca nu v-ati dus toti sa nu dati banutii in vant?...pai ei oricum erau cheltuiti.Sau la ce ai facut economie statului?...la tusi? :lol:
Hai Janese,daca vrei sa fim sinceri...

Sunt curios...mai sunteti careva care nu v-ati dus la vot sa faceti economie la bugetul statului? :lol:
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde janese » 06 Aug 2012, 13:26

ma...ce ai???
pentru mine e simplu...nu sunt de acord cu care cand i se scoala sa ma cheme la vot!!!
dreptul meu de a nu ma prezenta este raspuns la acest referendum...nu sunt de acord cu el ca nu e necesar acum in 2012...mai ales ca m-ai mai intrebat o data si in 2009. pe banii cui???? pe banii vostri care ati fost de acord cu referendumul...fifti fifti au fost si nu s-au prezentat...sa zicem...cum imi dai cei zece milioane de euroi cheltuiti???chiar nu se mai putea astepta pana la anul,????sau pana in toamna macar????
maidaneji!!!!
janese

Mesajde Dila Daniel » 06 Aug 2012, 13:35

Nu am absolut nimic cu optiunea ta de a nu te duce...dar frate,sa zici ca toti ce-i care nu s-au dus la vot din aia 8-9 milioane,nu s-au dus ca nu au fost deacord...sau sa faca economie,mi se pare o minciuna grosolana.
Grav este pentru cei care chiar cred asta!!!...si tu sigur nu esti printre ei :)

zica ca neprezentarea ta ,dreptul tau de a nu te duce,este un raspuns la referendum?...gresit,raspunsul tau putea fi DA sa NU.La dreptul tau de a vota atunci,ai renuntat de buna voie.
Tu ai ales sa nu participi,dar la referendum nu ai raspuns.Nici nu aveai cum,atata timp cat nu ai participat...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Bambucha » 06 Aug 2012, 14:37

Dila Daniel scrie:...
Cel mai periculos lucru(mai rau decat intoarcerea oii ratacite)ar fi ca pe voi lasii,sa va ia cineva in calcul.
Voi nu ar trebuii nici macar sa mai scrieti pe tema referendumului din 29(ati ales singuri sa renuntati la acest drept),si sa va cereti scuze public pentru situatia creata. ;)

Interesant! Si daca cineva are alta opinie decat DA sau NU vis-a-vis de toata aceasta "scena de teatru" inseamna ca este las? Cam multa patima.
Daca toata aceasta actiune incepand cu 3 iulie reprezinta pentru multi dintre noi singura forma de protest, repulsie si scarba impotriva decapitarii principiilor fundamentale ce le-am castigat la revolutie !?

Bine ar fi sa nu mai atribuim gratuit adjective nici unei categorii de votanti indiferent de optiunea lor politica! Sa ne respectam reciproc, si sa avem un dialog civilizat! Un alt drept fundamental castigat in 89 a fost sa fim liberi si sa gandim liberi!

Si bine ar fi ca media sa prezinte informatiile reale, pragmatic, la obiect, concis, fara sa ne spuna cum sa gandim, asa cum se intampla in tarile cu democratii consacrate.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Dragos2006 » 06 Aug 2012, 14:44

Stiam ca Basescu Traian este un om puternic dar nici chiar asa ! azi chiar ia ciuruit pe toti . Astfel Basescu se inscrie in galeria marilor conducatori ai poporului roman alaturi de Stefan cel Mare , Mircea cel Batran , Mihai Viteazu .
Unde sunt Magra si cu Rus ???? useleii sa se ascunda :lol: :lol: :lol: :lol:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde filip » 06 Aug 2012, 14:53

filip

Mesajde Dila Daniel » 06 Aug 2012, 15:04

Bambucha scrie:
Dila Daniel scrie:...

Interesant! Si daca cineva are alta opinie decat DA sau NU vis-a-vis de toata aceasta "scena de teatru" inseamna ca este las? Cam multa patima.
Daca toata aceasta actiune incepand cu 3 iulie reprezinta pentru multi dintre noi singura forma de protest, repulsie si scarba impotriva decapitarii principiilor fundamentale ce le-am castigat la revolutie !?

Bine ar fi sa nu mai atribuim gratuit adjective nici unei categorii de votanti indiferent de optiunea lor politica! Sa ne respectam reciproc, si sa avem un dialog civilizat! Un alt drept fundamental castigat in 89 a fost sa fim liberi si sa gandim liberi!

Si bine ar fi ca media sa prezinte informatiile reale, pragmatic, la obiect, concis, fara sa ne spuna cum sa gandim, asa cum se intampla in tarile cu democratii consacrate.

Constat ca ai interpretat total gresit ceea ce am zis si sustin eu.
Eu am zis ca ce-i care nu au votat,boicotand,(adica nu au fost deacord cu demiterea lui Bassescu,DAR NU S-AU DUS la vot,fiind constienti ca se vor ajuta de numarul celor ce in mod regulat nu au fost sa voteze,sau au fost in imposibilitate de a vota,sau pur si simplu nu au vrut sa participe,dar repet,gandul lor nu a fost unul parsiv,)toti aceea sunt lasi.Ca si basescu...
Bambucha,alta optiune la cei care au participat la referendum inafara de DA sau NU...NU EXISTA.
aceasta scena de teatru,referendumul,,este cea mai pura si puternica forma de exprimare democratica.Daca majoritatea considerau ca este lovitura de stat,de ce nu au venit sa voteze NU si au zis DA?
Chiar nu vezi ca sunteti prea orgoliosi si va cautati tot felul de motive sa nu va supuneti majotitatii.AICI ESTE RUPTURA.
Nu am nimic ca aveti alta optiune politica este perfect si chiar sanatos intr-un stat de drept.Dar fiti demni si acceptati realitatea majoritatii.ASTA NU PUTETI.
Ca e rau,sau bine,majoritatea a decis un lucru.
Vorbesti de revolutie,cati ani aveai atunci? La revolutie tocmai pentru asta s-a iesit in strada,sa am dreptul sa votez si votul meu sa conteze.NU pentru a avea dreptul la tacere,ca asta il aveam si pe timpul lui Ceausescu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sau pentreu a decide altii in locul meu.Deci te rog nu mai face trimiteri la principiile si drepturile capatate in 89,cand boicotantii,tocmai pe acelea le calca in picioare!!!

Iti respect optiunea politica,dar nu iti respect metodele prin care vrei sa le impui.Si ies si spun(votez),nu ma ascund si pe urma ma dau ranit...
Si ma supun majoritatii,daca ea decide altfel,chiar daca eu mor convins ca alegerea mea era mai buna.
Asta inseamna democratie.
Deranjaza cuvantul las?...pe cine deranjaza,daca nu pe ala care se simte? :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 06 Aug 2012, 15:05

De unde stie autoritatea electorala ca eu am si domiciliu in strainatate ???? Multi uita ca in UE se circula doar cu cartea de identitate in care ai un domicilui stabil pe teritoriul Romaniei . Daca staii in Madrid iti pun aia viza de flotant in buletin ??? :lol:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE