perma scrie:Hai sa nu fim rai, ce zici? Vecinul meu a cumparat de la un apicultor din zona miere cu 20lei/kg. Nu cu 8,5 ron/kg. Mierea de mana e clar mult mai scumpa, nu crezi? Deci daca punem la 12 lei pret mediu/kg ajungem la 360+ 40lei ceara (crezi sau nu, atat am). Ca sa te lamuresc, incerc un sistem natural, fara foita si insarmare de rame, doar ce cresc albinele. Revenind la socoteala 360+40+ 400 roii ajungem la 800. N-am pus propolisul pentru ca nu stiu deocamdata cum sta treaba (chiar daca am primit sfaturi). Deci am scos aproape de 90 E/ fam. Daca m-as fi priceput si as fi avut timp as fi adunat si polen. Cred ca as fi sarit bine de 100 E/fam. E bine, e rau? Ia inmulteste matalutza cu 100 de stupi. Ies 10.000E frumosi ? Pentru perioada feb-sept deci 7 luni efective de munca. Cam 1500E/ luna. Eu zic ca-i bine, daca tu cu meseria ta castigi mai bine, tot respectul. Eu nu, si nu-s tocmai maturator.
akmm scrie:cristi_vidican scrie:Așadar, eu nu mă pot plânge, a fost puțin din fiecare. Ca producție stau sub anul trecut. Dar, se pare că voi intra mai bine în toamnă față de anul trecut.
Daca se inmulteste rezultatul pe familie cu 100 spre exemplu, ar fi fost o ferma cu 100 familii rentabila?In sensul ca avem de tinut copii la scoala nu de ars lumanari in loc de curent electric.......
perma scrie:-Hai sa nu fim rai, ce zici? Vecinul meu a cumparat de la un apicultor din zona miere cu 20lei/kg.
perma scrie:Salut Adi!
Cred ca nu m-am facut bine inteles! Eu am plecat de la aceasta afirmatie :
...
redoo scrie:Pt mine cred ca a fost un an bunicel.Am iesit din iarna cu o singura familie.Pana la tei am cam bagat sirop,dar teiul si floarea soarelui au fos bine...
In momentul asta:
-30 kg miere extrasa
-8 stupi cu 6-13 rame
Vandut deja 10 kg cu 20ron /kg
Alexu scrie:redoo scrie:Pt mine cred ca a fost un an bunicel.Am iesit din iarna cu o singura familie.Pana la tei am cam bagat sirop,dar teiul si floarea soarelui au fos bine...
In momentul asta:
-30 kg miere extrasa
-8 stupi cu 6-13 rame
Vandut deja 10 kg cu 20ron /kg
Sa nu-mi spui ca dintr-o familie ai mai facut inca 7 si ai scos si 30 kg de miere:) . Le-ai dat zahar..?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori