D-nu Puiu, treaba cu banii din investitii vs. banii populisti (sociali) e cu cantec!
Intr-adevar, teoria zice ca un procent mai mare la investitii duce la progres si nu e teorie goala. Ma gandesc insa ca la noi poate fi si altfel

Investitiile sunt chestiile alea cu teva sparta, in care platim deobicei mult mai mult decat face si in care se scurg banii catre cativa, ducand la polarizarea bogati-saraci. Asa ca in tot raul e si un bine, banii se intorc in economie trecand si pe la saracime.
Poate cresc vanzarile si astfel si economia. Partea proasta e ca la un nivel mare de importuri, poate se urneste economia altora si a noastra bate pasul tot pe loc.
Ma intorc la ce zicea d-l AKM despre solutii...A pus punctul pe i, intr-adevar asta e durerea cea mai mare, insa, chiar daca le-am gasi noi, aici, tot degeaba. Asta nu e altceva decat o trista constatare, nicidecum un indemn la a nu cauta sau discuta eventuale solutii.
Poate ca nici nu exista solutii? Ramane doar sa mergem inainte in marsarier?
Stii, aici e ca la doctor, nu trateaza boala ci pacientul. Daca ar aparea solutii, ramane de vazut daca vor avea efect la noi, nu de alta, dar e perfect logic ca e nevoie de investitii, dar...daca astea vor fi in borduri, partii de schii in Baragan (asta a fost tare), iar banii se scurg pe comisioane si alte alea, tot degeaba.
`tu-i mama ma-sii, pe vremea lui Ceausescu se construiau fabrici, hidrocentrale etc. Acuma, fereasca Sfantul, statul fuge de asa ceva ca dracul de tamaie. Avea tara asta o flota, industrie etc
In ce sa investeasca astazi in afara de infrastructura, iar acele investitii sa se reflecte in progres economic? Ca oricum, tot ce mai are statul... se vinde.
Bun, n-ar fi capat de lume, in ideea ca se ocupa de asta investitorii privati. Dar miliardarii romani...habar n-am in ce investesc - ma refer la chestiile alea mari- iar pe cei mai mici, statul pare ca nu stie cum sa-i mai descurajeze.
Unii au gasit solutia: alta tara.
Eu as vrea ca Romania sa devina alta tara, una in care urmasii nostrii sa aibe siguranta zilei de maine.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)