Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Johny » 25 Aug 2012, 16:14

peseu : Gioni , da si matale o tura prin DEX si descopera etimologia termenului "obiectiv" ( dar fa asta cu abnegatia cu care Puiu cauta si ne-aduce d-astea d-ale lui ! ) . Asta ca sa poti fi ..... subiectiv pe viitor in aceste gen de interventii ....
Nu de alta , dar ai o pozitie .... "sub-'biectiva" . Nu cauta in DEX . Asta "ie" un termen nou nascut . L-am inventat in onor matale ......[/quote] ............................................................................................
Multumesc mult pentru efortul maternitatii, Don' Modi. Totusi trebuie sa remarc pozitia mea mai sus cu o palma fata de a ta. Respecte maxime!!!!!!!!!! ;) :lol:
Johny

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 16:21

Johny scrie:Multumesc mult pentru efortul maternitatii, Don' Modi. Totusi trebuie sa remarc pozitia mea mai sus cu o palma fata de a ta. Respecte maxime!!!!!!!!!! ;) :lol:

Foarte tare !!! Fiecare e dator sa se placa pe sine . Altfel , nene , am sta la coada la Diazepam ! Ne-am lua glandu'-n masa !

Nu , pe bune , e foarte normal sa-ti placa si sa iubesti parerea-ti proprie ! Chiar si doar c-o palma mai "cocotata" de-a lu' altu' de-l vezi la coada aia de la farmacie , aia de-ti spusei io de ea ........ Tin-te tare de parere ! Altfel nimeresti ..... la coada . Si , dracu' stie , pan-ajungi in fata te pomenesti ca zice farmacista - una d-aia grasa si cu coc si cu tate mari de tot - S-a "termenat" ! Nu mai avem ! . ..... Si p-orma ce te faci ??? :o :o :o Ramai "de Straja Patriei" ??? Ca io n-am timp de stat cu tine ...... Io-mi iau glandu' de rusine !
Ultima oară modificat de modigliani pe 25 Aug 2012, 16:30, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde Johny » 25 Aug 2012, 16:29

ok, ok don' Modi, placandu-ti pictura si pescuitul la fel de mult nu pot rivaliza cu matale, cel putin la imaginatie. Respect maxim!!!!!!!!!! ;) :lol:
Johny

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 16:33

Johny scrie:ok, ok don' Modi ! Respect maxim!!!!!!!!!! ;) :lol:

Sa traiesti , si "vitavercea" ( vorba lu' nenea Iancu ! ) Vezi c-am facut rost pe sub mana de fo doua cutii pline-pline !!! . Cand vrei ..... imi spui . Nu mai stai la coada , si nici nu-ti iau in plus !

Pe bune , respect LA FEL !!! ;) ;) ;)
modigliani

Mesajde Johny » 25 Aug 2012, 16:41

Cu riscul de rigoare, de a fii off topic, te intreb ceva. Daca faci un presupus bine cuiva, recte cazul nostru, nu ar fi bine sa te convingi pe propria-ti piele daca binele tau nu face rau aproapelui tau? ;) :)
Johny

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 16:45

Johny scrie:Cu riscul de rigoare, de a fii off topic, te intreb ceva. Daca faci un presupus bine cuiva, recte cazul nostru, nu ar fi bine sa te convingi pe propria-ti piele daca binele tau nu face rau aproapelui tau? ;) :)

Dragule , eu asta fac mereu , imi fac un titlu de cinste din asta ! Specialul situatiei vine insa din capacitatea de perceptie a "aproapelui meu" . ...... Ii fac un bine , da' nu-i pot imprumuta creieru' meu ...... Treaba lui ce valori imprima a ceea ce fac eu ... :? ( si "vitavercea" - ca ma repet , naibii ! )

Chestiune de interpretare , ma-ntelegi ?

..................................

Unde vrei sa ma duci ? Sa-mi spui ca Becali imi face-un bine ??? Sau ca io-ti fac tie rau ???
modigliani

Mesajde Johny » 25 Aug 2012, 16:56

Alambicat mai esti in exprimare, sun curios si vreau sa aflu sursa ta de inspiratie, plec sa decopar legendara ALANTIDA DE SUS, pana cand o aflu nu pot sa-ti mai raspund postarilor. Ok? Poti avea ultimul cuvnt in acest schim tovarasesc!!!!!!!!!!!! ;) :lol:
Johny

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 17:00

Johny scrie: Poti avea ultimul cuvnt in acest schim tovarasesc!!!!!!!!!!!! ;) :lol:

"Ultimul cuvant" ..... ;) ( Cu ciclamen ! )
modigliani

Mesajde modigliani » 25 Aug 2012, 17:13

Johny scrie:plec sa decopar legendara ALANTIDA DE SUS
Vezi ca-i in jos ! Si la noi in sat e ..... DEMOCRATIE !!!
modigliani

Mesajde Ioan Guist » 26 Aug 2012, 01:05

De ce sa nu ne bagam picioarele in cineva? De ce sa nu dam cu bata'n balta??

Mă uit pe topul Forbes al celor mai puternice femei din lume. Prima e Angela Merkel, care nici măcar nu votează în România. A doua e Hillary Clinton, care l-a trimis pe Flash Gordon ăla la garaj și ne-a forțat să-l repunem pe "socrul mic" în funcție la Cotroceni. E clar, Forbes s-a aliniat printre trompetele băsiste. Dana Gâdea, Mona Pivniceru și Ecaterina Andronescu trebuie să mai aștepte.

Ce ne mai place sa ne plesnim cu ciocanu peste ...deshte !!! Doamne da ...ce ne place.Astazi, mare parte din cei 7,4 bulioane , reaseaza piesele de domino si descopera cum au fost himonotizati.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Johny » 26 Aug 2012, 14:29

[quote="Ioan Guist"]De ce sa nu ne bagam picioarele in cineva? De ce sa nu dam cu bata'n balta??

Mă uit pe topul Forbes al celor mai puternice femei din lume. Prima e Angela Merkel, care nici măcar nu votează în România. .......................................................................................................
Frate Ioane, jos palaria pentru nemtzoanea ta. Ce n-a reusit al 3-lea reich cu armele, au reusit democratii cu economia, adica sa-si puna Europa la picioare. Toate astea se intampla pana la timpul hotarat pentru judecata, se va supara cineva si pe nemtzi, si le va tempera avantul economico-hegemonic, pana la urma pe cineva vor calca ei pe bataturi. Asa sa intamplat, nu de putine ori cu aceasta mare natiune. Momentan este lasata sa joace, este tampon intre est si vest, apoi vine randul "marii codoase" adica "CURVA CEA MARE , BABILONULUI NEAMURILOR". Speram sa nu mai prindem noi acele timpuri extrem de grele. :)
Johny

Mesajde ioanpuiu » 26 Aug 2012, 15:29

akmm scrie: Eu unul vreau solutii.La vorbe negresit ne pricepem mai totii.Cum lasam pe cel ce lucreaza sa se bucure de munca sa.Cum lasam pe puturos sa se prapadeasca in putoarea lui.Ca asa ,,sa dam la toti ca nu dam de la noi'' m-am cam saturat.Romania e stat social!

La vorbe se pricep cel mai bine politicienii, USL a promis multe dar nu sunt bani pentru toate şi a trebuit să aleagă.
A făcut o alegere proastă, populistă, în sens clar de a-şi păstra sau chiar creşte electoratul.

"Rectificarea de buget de ieri face un lucru incredibil, pe care niciun politician român în ultimii cinci ani de la aderare nu l-a făcut - acela de a lua banii din investiţii şi a-i duce în pensii, salarii şi ajutor social. Aşa ceva nu duce o ţară înainte, ci înseamnă că doar cârpeşti. Acesta este mesajul pe care USL l-a transmis românilor: n-avem viitor, încercăm să ţinem prezentul tăind de la investiţii. Asta este prima dată, dar să vedem în decembrie de unde mai taie. Nu poţi produce valoare şi plus valoare decât investind"

Dar actuala administraţie a ţării a promis şi că generează 1.000.000 de locuri de muncă însă devine imposibil de realizat prin măsuri ca cea de mai sus.
Nu a făcut decît să-şi tragă pe cap o plapumă şi aşa prea scurtă, lăsînd picioarele să îngheţe.
Sigur, Ponta a venit cu explicaţii (infantile) spunînd că s-au tăiat banii de la parcuri construite în mijlocul pădurii, de la piscine în deltă şi de la pîrtii de schi în Bărăgan dar dacă asemenea proiecte chiar au existat, ele trebuiau suspendate iar fondurile disponibilizate să rămînă la investiţii serioase.

Referitor la, "Cum lasam pe cel ce lucreaza sa se bucure de munca sa" guvernul se pregăteşte să zică, - da de ce să-l lăsăm ? de ce să nu adune statul banii la un loc ? ... că ştim noi mai bine cum să-i folosim.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13 ... izarii.htm

Foamea e mare ... da şi mîna guvernului lungă.
Probabil că guvernul s-a uitat în visterie cam ca milogu-n traistă, a văzut că-i goală şi acum întinde mîna la taxele locale.

Opoziţia doarme în loc să condamne măsura şi să-şi atragă simpatia primarilor din teritoriu.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 26 Aug 2012, 23:17

modigliani scrie:Te plictisesti ? .... Iti depaseste sfera de interes ? ..... Sau pur si simplu .... TE DEPASESTE ? ...... Ia-o pe "strada aialanta " . Sunt topicuri ...... cacalau !

Cumva, mai pe ocolite sau de-a dreptu, trebuie să-ţi spun că nu sunt de acord cu afirmaţia asta.

Dacă vrei să renunţi la Johny înseamnă că eşti pregătit să renunţi la toţi 74 dar asta nu se poate face din multe motive şi îţi spun unul sigur: este imposibil deoarece suntem legaţi prin fire (mai puţin vizibile) pe care nu le putem rupe.
Aşa cum spunea şi Akmm
akmm scrie: Romania e stat social!

... şi deocamdată nu avem altceva mai bun.
Electoratul Partidului Social Democrat este ascuns în cei 74 ( 7,4 mil.) şi este format din persoane care iubesc statul social.
Eu personal consider acceptabil un sprijin pentru aproapele meu aflat temporar la strîmtoare dar cu anumite limite şi fără pomeni electorale.

De curînd am făcut un experiment (pe care te sfătuiesc să-l faci şi tu) cu aceeaşi Lenuţa, care are o pensie "aranjată" , şi pe care am întrebat-o :
- Lenuţo ! de unde vin banii din care primeşti pensie ?
- de la stat !
- şi statu' de unde-i are, că doar nu îi aduce Ponta de-acasă ?
- ... ? /\ ... ? ... ???

Mai ales pentru cei care-şi spun - votez cu ăştia că ... ne dă - propun o lectură care merită a fi parcursă pe îndelete.

" ...o nouă fantomă bântuie acum Europa: cea a statului social. Născut în focurile Războiului Rece, ca un răspuns pseudo-capitalist la binefacerile cu care comunismul ademenea intelectualitatea de stânga, statul social și-a dat măsura propriilor limite. Ca și comunismul, el a produs, printre multe lucruri bune, o mare și periculoasă iluzie: că supraviețuirea fiecăruia dintre noi, ca indivizi, e problema altcuiva decât noi înșine. Perpetuarea aceastei iluzii a dus la o descreștere constantă a numărului celor angajați activ în a-și face o viață mai bună pentru ei și familiile lor și o creștere accelerată a celor care stau cu mâna întinsă la stat, dintr-un motiv sau altul. De la studenți la fermieri, de la pensionari la șomeri, trecând prin multe și variate categorii sociale sau profesionale susținute de stat, numărul celor care beneficiază de asistență a crescut tot timpul până l-a depășit pe cel al contribuabililor. Într-o țară democratică această balanță de forțe a produs o situație foarte periculoasă în care majoritatea inertă și din ce în ce mai mare voteză pentru ca privilegiile ei să continue pe seama unei minorități active din ce în ce mai mici. Rezultatul e colaps total.

Toate statele sociale din lume sunt în dificultate, nu doar România. Noi suntem poate într-o situație mai critică pentru că avem o economie mai fragilă și mai dependentă de bunăvoința schimbătoare a piețelor externe. Dar nimeni nu e scutit de griji. Pentru că toate statele sociale au creat un monstru politic și economic insustenabil, finațat doar prin datorie publică de neplătit vreodată. E un Caritas gigantic, care învârte sume de multe mii de miliarde de euro la nivelul Europei. Oprirea caruselului va avea consecinte inimaginabil de dure. Iar piețele financiare încep să se teamă serios că morișca se va opri.

Din păcate, sistemul e de nereformat. Într-un stat democratic majoritatea va vota mereu pentru a fi ținută în spate de minoritate. Orice încercare de reformă se va lovi de replici dure. Politicieni fără scrupule vor alimenta revolta celor mulți și asistați și o vor exploata pentru câștig politic.

Statul centralizat e o invenție recentă și, mai degrabă, proastă. Deși are meritele lui, el nu poate fi furnizor de solidaritate. Solidaritatea socială e importantă, ne-a asigurat supraviețuirea ca specie și face parte din valorile fundamentale ale umanității. Dar ea nu se poate desfășura în termeni abstracți. Și, mai ales, ea nu e altruistă ci reciprocă. Cu alte cuvinte sunt dispus să ajut oameni pe care-i cunosc, care-mi sunt aproape, și de regulă pentru că mă aștept să o facă și ei pentru mine dacă voi fi vreodată în nevoie. Statul social solidar este, deci, din toate punctele de vedere, economic, politic și antropologic, un non-sens periculos. E mort, dar continuă să bântuie. E o fantomă."

Adrian Stanciu
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 27 Aug 2012, 10:47

D-nu Puiu, treaba cu banii din investitii vs. banii populisti (sociali) e cu cantec!

Intr-adevar, teoria zice ca un procent mai mare la investitii duce la progres si nu e teorie goala. Ma gandesc insa ca la noi poate fi si altfel :o Investitiile sunt chestiile alea cu teva sparta, in care platim deobicei mult mai mult decat face si in care se scurg banii catre cativa, ducand la polarizarea bogati-saraci. Asa ca in tot raul e si un bine, banii se intorc in economie trecand si pe la saracime.
Poate cresc vanzarile si astfel si economia. Partea proasta e ca la un nivel mare de importuri, poate se urneste economia altora si a noastra bate pasul tot pe loc. :lol:

Ma intorc la ce zicea d-l AKM despre solutii...A pus punctul pe i, intr-adevar asta e durerea cea mai mare, insa, chiar daca le-am gasi noi, aici, tot degeaba. Asta nu e altceva decat o trista constatare, nicidecum un indemn la a nu cauta sau discuta eventuale solutii.
Poate ca nici nu exista solutii? Ramane doar sa mergem inainte in marsarier?

Stii, aici e ca la doctor, nu trateaza boala ci pacientul. Daca ar aparea solutii, ramane de vazut daca vor avea efect la noi, nu de alta, dar e perfect logic ca e nevoie de investitii, dar...daca astea vor fi in borduri, partii de schii in Baragan (asta a fost tare), iar banii se scurg pe comisioane si alte alea, tot degeaba.
`tu-i mama ma-sii, pe vremea lui Ceausescu se construiau fabrici, hidrocentrale etc. Acuma, fereasca Sfantul, statul fuge de asa ceva ca dracul de tamaie. Avea tara asta o flota, industrie etc

In ce sa investeasca astazi in afara de infrastructura, iar acele investitii sa se reflecte in progres economic? Ca oricum, tot ce mai are statul... se vinde.

Bun, n-ar fi capat de lume, in ideea ca se ocupa de asta investitorii privati. Dar miliardarii romani...habar n-am in ce investesc - ma refer la chestiile alea mari- iar pe cei mai mici, statul pare ca nu stie cum sa-i mai descurajeze.
Unii au gasit solutia: alta tara.
Eu as vrea ca Romania sa devina alta tara, una in care urmasii nostrii sa aibe siguranta zilei de maine.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 27 Aug 2012, 11:57

Mircea_63 scrie:Ma intorc la ce zicea d-l AKM despre solutii...A pus punctul pe i, intr-adevar asta e durerea cea mai mare, insa, chiar daca le-am gasi noi, aici, tot degeaba. Asta nu e altceva decat o trista constatare, nicidecum un indemn la a nu cauta sau discuta eventuale solutii.

La prima vedere poate părea ciudată insistenţa cu care cîţiva, facem schimb de mesaje aici.
Eu nu am pretenţia să găsesc acele soluţii dar incerc să popularizez soluţiile altora care gîndesc mai bine ca mine, în speranţa că informaţia va ajunge la cît mai mulţi.
Este treaba acestora, cu cine vor vota data viitoare dar măcar să o facă în cunoştinţă de cauză.

"Statul roman vrea bani, bani bani. Ce sa faca cu ei? Ca autostrazi n-am vazut, infrastructura rurala nu, alocatii masive catre educatie, nu, in schimb, imprumuturi externe cat cuprinde. Unde dispar banii, ca apa in nisip?"
http://www.contributors.ro/fara-categor ... e-afaceri/
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 27 Aug 2012, 13:03

Domnu Puiu, tin sa va spun ca acea insistenta de care spuneti, pe mine ma bucura. Acelasi motor, cred ca ne indeamna pe toti. Un neastampar si o nevoie de mai bine, plus dorinta de a intelege ce se intampla.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE