Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Lucrul la ferma

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Sep 2012, 21:51

mie mi s-a rupt unul si cativa s-au deformat anul asta !!! si nu am folosit decat ETTA !!! oare sa nu mai fie ETTA ce au fost in trecut ??? :roll:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Cristian IONITA » 08 Sep 2012, 21:55

inainte sa acuzam produsul cred eu ca nu ar strica sa aruncam o privire si asupra modului in care facem fixarea fagurului si mai ales a momentului in care il introducem la crescut .... daca fagurele nu este luat in lucru se deformeaza oricum.
Faguri ETTA am folosit si eu ... si nu am avut nici o problema.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ANITEI » 08 Sep 2012, 21:57

Sa facem saltul de calitate si sa trecem la PIERCO sa nu se mai rupa!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde balasbebe » 08 Sep 2012, 22:13

Mentionez ca la aceeasi cutie, acelasi tip de insarmare la uni sunt perfecte la altele nu. Este un fenomen greu de explicat, pana in prezent. Ramele le-am cumparat gata gaurite, numai de la Selimbar. Asa cum sunt gaurite pentru export asa le folosesc si eu. Am masina de insarmat care le face pe toate la fel, sunt la toate capse trase. Ondulator nu mai folosesc deoarece este si mai grav.
Fagurii vanduti nu doar la mine se prabusesc. Asta este. Nu o sa-mi schimb stilul de lucru pentru niste rebuturi si gunoaie vandute de niste oameni de 2 lei. Erau niste faguri buni vanduti de Te-clem si Euro-honig. Nu o sa-i mai gasesc degraba, prin targuri.

La ei se poate, la noi nu. Este salam si cu 38 de lei si poate este bun si parizer sau carnati cu 10 lei, si este verde cand il desfaci. Traim in Romania.
balasbebe

Mesajde balu » 09 Sep 2012, 10:57

am incercat si eu lipirea la stinghea de jos si insirmare orizontala, lipire la transformator, FA s-au dezlipit de pe sirma si s-au prabusit, am renuntat.As insirma vertical dar latul de 10/10 mm, nu permite asta. Daca spatiul pina la fundul stupului este mare , vor prelungi oricum fagurele pina la leat
balu

Mesajde Cristian IONITA » 09 Sep 2012, 11:15

balu scrie: ... As insirma vertical dar latul de 10/10 mm, nu permite asta ...

se poate dezvolta va rog?
Cristian IONITA

Mesajde alt stupar » 09 Sep 2012, 11:34

andrei_calinescu scrie:
balasbebe scrie:Am mai vazut povesti cu lipirea fagurelui de leatul inferior. Total gresit. Am incercat si eu. Se intampla urmatorul fenomen: din cauza unei calitati proaste a fagurelui artificial acesta se lungeste ca o lumanare, si face pliuri. Daca as pune pozele cu fagurii deformati nu o sa mai folositi metoda. Riscul este prea mare.

Am cumparat rame cu canal si sus si jos. Am crezut ca se poate, ,mai ales ca am fost sfatuit sa incerc, dar fara succes. Ionita, sper ca nu te-am suparat ca am scris doar ce am vazut si nu doar la mine in stupine. Am colegi cu care colaborez, ma informez si daca informatia este verificata o pun in practica. Voi poate ca folositi faguri de la combinat, noi avem faguri de la bostinari. La ei fagurii sunt moi si la cateva grade, semn ca sunt doar urme de ceara.

Confirm domnul Bebe. Am trit-o si eu.

Si voi... pacra ati fi stupari de ieri-de azi :D
Incarca domnule ceara propie in portbagajul masinii si du-te la un procesator de ceara si in 10 ore pleci spre casa numai cu faguri de cea mai buna calitate, exclusiv din... ceara. Cea adusa de acasa !
Sa fim seriosi... cine da faguri reformati pe schimb cu foite la bostinari... ar trebui sa fie constient de calitatea cerii primite si de consecinte... pliurile ca pliurile, mult mai grav este atunci cand in canicula se prabusesc 2-3 faguri plini per stup !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Cristian IONITA » 09 Sep 2012, 11:40

Adi se poate sa ne faci cunoscut cine ofera astfel de servicii si care sunt conditiile? (banuiesc ca exista o cantitate minima de ceara ce va fi prelucrata, o perioada mai propice din an, etc).
Eu pentru stupina mea (cea in care ar muri prigoriile de foame) nu am probleme in a cumpara faguri si de la honolulu .... dar uite ca sunt stupari "de traditie" care se chinuie cu ciurucurile vandute pe la noi.
Cristian IONITA

Mesajde alt stupar » 09 Sep 2012, 12:36

De ce nu ?
eu lucrez cu baietii din Oradea, ca sunt relativ aproape de mine, insa am discutat la telefon sau prin targuri cam cu toti cei care se ocupa cu prelucrarea cerii si fara probleme erau dispusi sa prelucreze "materialul clientului" in prezenta acestuia.
Acum... sigur, se cade de comun acord asupra unei zile programate si da, cantitatea de materie prima sa fie de natura sa merite... eu cred ca de la 100 de kg. in sus se poate discuta. Care 100 de kilograme nu e greu de adunat intr0un grup de 3-5 apicultori.
Credeti-ma, este o diferenta enorma intre fagurii din ceara si fagurii din... nu se stie ce exact.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde balu » 09 Sep 2012, 16:15

Cristian IONITA scrie:
balu scrie: ... As insirma vertical dar latul de 10/10 mm, nu permite asta ...

se poate dezvolta va rog?

Ramele STAS au leatul inferior de 10/10, si daca il ingauri , cind intinzi sirma se deformeaza, sau se rupe. e drept ca prin tirguri se gasesc si altfel de rame, dar mai e si lenea, 5 sirme orizontale si gata...
balu

Mesajde FLORINELU » 09 Sep 2012, 21:48

eu folosesc insarmarea orizontala cu 5 sarme bine intinse,faguri am folosit de toate felurile(mai putin de la bostinari),ii lipesc intotdeauna de partea de jos a ramei si ii lipesc electric. imi pare rau ca contrazic pe unii,dar fagurii nu se indoaie si nu se dezlipesc si construiesc foarte frumos partea de sus,indiferent de cata distanta ramane.
s-au intamplat si la mine asemenea fenomene mai demult cand eram novice in apicultura si ii puneam cum ma taia pe mine capul,dar in ultimii ani nu am avut de mult asemenea neplaceri. :?:
FLORINELU

Mesajde andrei_calinescu » 10 Sep 2012, 08:13

Gata,juma din roi sunt debarcati la bine. Ieri de dimineata ma incerca un sentiment de liniste, cand vedeam ce e in jurul meu, la capitolul natura.
Fişiere ataşate
IMG_5924 (Small).jpg
Roi fericiti
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 10 Sep 2012, 08:15

Multa shabla , bostanoase si scaieti si multe altele
Fişiere ataşate
IMG_5926 (Small).jpg
Shabla si bostan
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 10 Sep 2012, 08:17

Dupa asa ceva am venit.
Sau cum suna o afirmatie inidiana: "culorile sunt viatza"
Fişiere ataşate
IMG_5932 (Small).jpg
Aur multicolor
Ultima oară modificat de andrei_calinescu pe 10 Sep 2012, 08:32, modificat 1 dată în total.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 10 Sep 2012, 08:19

Iernari usoare 1:
Fişiere ataşate
IMG_5934 (Small).jpg
Iernare usoara
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 10 Sep 2012, 08:20

Iernari usoare 2:
Fişiere ataşate
IMG_5931 (Small).jpg
Iernare usoara
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?