jonny_it scrie:@Cristi cati MER ai si de cat timp?
Am MER de 4 ani.
Acum am aproape 2/3 din stupina, care nu e mare, ca am trecut si eu prin ce treci tu. Am vandut oada aproape tot, apoi mi-a venit dorul de inmultire.
E adevarat ca MER-ul e un sistem nou, dar care va prinde tot mai mult, pt ca se lucreaza foarte usor cu el
Nea Gica, daca mai traia, am inteles ca se pregatea sa-si faca 10 MER. Pana si pentru el era tentant MER-ul.
In zona mea este unul care vreo 500 pe acest sistem. Ca el mai sunt cativa tot in zona. Oameni de origine maghiara, cred ca au importat acest sitem de dincolo.
Am prieteni care se dezvolta acum si o fac pe MER.
Parerea mea e ca cine descopera acest sistem si se pricepe la el, nu-l mai abandoneaza.
Un lucru e cert, s-a mai spus, MER-ul se preteaza doar la stupinele asezate, cu material biologic de calitate, cu o zona buna.
Altfel, e cel mai rau sistem. Trebuie matci care sa fie predictibile si stupii tari. Cei care insmultesc salbatic (ceea ce se face in acesti ani) nu vor iubi acest sistem.
ME nu-l cunosc, dar comparativ MER - DB, MER-ul are multe avantaje, in special in lucrul cu stupul, e foarte simplu.