Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2012, 10:14

cristi_vidican scrie:Legat de comercializare (daca esti pe MER), daca ai matci pregatite, poti sa faci roi la pachet pe DB si tot se vand si cred ca destul de bine pt ca sunt formati pe rame noi.

Roii la pachet se pot face din orice tip de stup cat timp ai albine suficiente. Si se instaleaza in orice tip de stup .. poate si pentru ca nu se fac pe rame direct. ;)

teinegru64 scrie:Niciodata nu veti putea vinde roi la pachet pe MER.Veti ramane cu o familie medie si nu vei mai scoate un bidon de miere.Parca vorbeam de familii putrnice.Eu sunt dispus sa fac un pariu.....dau un Layens in doua...si la sfarsitul anului facem totalul. Dumneavoastra dati un MER in doua la 1 martie ? Ma asteptam ca si Johny- it sa arate ceva jonglerii asemanatoare.Zona ii permite.

In ultimii 11 ani nu am mai facut roi dupa metoda clasica, adica iei 3-5 rame cu albine, puiet si miere si faci un roi(bineinteles matca imperecheata/ne sau botci) pentru ca se ajunge la o familii de o putere medie si nici nu faci roi cum trebuie nici nu scoti miere.
In schimb am folosit urmatoarea metoda: iau cateva familii si fac roi pana nu ramane decat matca si 2-3 rame cu puiet + 2 cu miere si albinele de pe ele. De obicei dintr-o familie normala imi ies 4 roi.
Roi care pana in toamna arata cam asa(tineti cont ca a fost si un an destul de slab in polen); de obicei folosesc matci imperechate.

Asa cum a spus si teinegru zona imi permite sa fac asta, adica de obicei am cules constant din martie pana in septembrie. Daca as merge la rapita probabil as putea face si mai multi. :)
Fişiere ataşate
2012-09-15 14.16.41.jpg
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 20 Sep 2012, 10:24

jonny_it scrie:In ultimii 11 ani nu am mai facut roi dupa metoda clasica, adica iei 3-5 rame cu albine, puiet si miere si faci un roi(bineinteles matca imperecheata/ne sau botci) pentru ca se ajunge la o familii de o putere medie si nici nu faci roi cum trebuie nici nu scoti miere.
In schimb am folosit urmatoarea metoda: iau cateva familii si fac roi pana nu ramane decat matca si 2-3 rame cu puiet + 2 cu miere si albinele de pe ele. De obicei dintr-o familie normala imi ies 4 roi.
Roi care pana in toamna arata cam asa(tineti cont ca a fost si un an destul de slab in polen); de obicei folosesc matci imperechate.

Exact așa făcea nea Gică ...
făcea să aibă bocile pregătite chiar când începea culesul de salcam.
Stupii care erau slabi erau divizati in roi mici cărora li se dădeau botcile. După împerechere roii erau întăriți, fiecare după caz.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2012, 10:31

cristi_vidican scrie:
Bambucha scrie:Pai, d-abia ce am ramas cu un singur tip de rama, si iar ma complic sa introduc alta!? La un moment dat se vor vinde si roi la pachet fara rame, mai trebuie ceva timp pana se impamantaneste acest lucru, pana cand lumea va constientiza ca este cea mai sanatoasa forma de achizitie a mat. biologic.

Eu vorbeam in contextul in care se cere (aproape exclusiv) pe piata DB, ca putem sa si vindem pana lumea va ajunge sa cumpere roi la pachet. E o idee.

Dupa ce am pus anuntul pe cateva site-uri am primit cel putin 40 de telefoane/mesaje cu apicultori interesati sa cumpere, asta in conditiile in care am spus ca nu vand mai putin de 45 de bucati odata.
Majoritatea celor care au sunat sunt din Suceava/Neamt sau Mures/Maramures/Alba.

De ce oare in Mures de exemplu(in primele 5 judete in ce priveste numarul de familii de albine) atat de multi vor stupi ME sau MER? Deci DB ala clasic pe 10 rame + cat are probleme(le stim cu totii). :)

Daca ar fi dupa mine as face un ME cu rame de 20 cm inaltime, astfel as avea foarte foarte putina miere in corpul al 2-lea. Totusi daca ma gandesc bine in momentul cand nu mai exista acea coronita cu miere creste posibilitatea ca matca sa urce mai sus, deci as fi obligat sa folosesc gratie hanemann, ceea ce nu o sa fac. Hmm .. probabil nu m-am gandit atat de bine :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2012, 14:38

Progresam :lol:
Fişiere ataşate
2012-09-19 17.15.00.jpg
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 20 Sep 2012, 14:51

Am crezut ca-i vandut-o la pachet cu stupii
Deci, te pregatesti sa treci pe MER?
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2012, 14:59

Cristi, ce vezi in poza este stupul! :lol:
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 20 Sep 2012, 15:06

Banuiesc ca gardul e grila antisoareci, care a trebuit montata deja :lol: :lol:
P.S. Atatea prostii cate am scris azi n-am mai scris demult. Si inca nu s-a terminat ziua. Probabil ca sunt bine dispus ca ploua. si inca ploua bine
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2012, 15:09

Da, clar! :D
Si pe aici a plouat ieri.

La tine acolo nu ploua pentru ca folosesti MER :lol:
jonny_it

Mesajde teinegru64 » 20 Sep 2012, 15:09

Stupul ca stupul...tzandurii fac totzi banii :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2012, 15:13

@teinegru64, da, tzandurii fac toti banii, adica treaba de 2 bani :lol:
jonny_it

Mesajde cobi » 20 Sep 2012, 18:53

Jonny_it, ziceai nu de multa vreme, ca ai dat la albine, in lipsa de polen, lapte praf. Lucrul asta, personal l-am folosit primavara, cu ceva rezultate, insa toamna nu am folosit. Daca poti sa detaliezi putin (procedeul), cum ai folosit in hrana albinelor, laptele praf.

PS. Faina hala....pardon stupul :lol:
cobi

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2012, 20:28

Am dat laptele praf amestecat cu putin polen in stup. Adica lapte praf + polen + putina miere diluata in sirop de zahar. Am facut niste turte si le-am pus in hranitor(a iesit destul de lichid). Au fost consumate foarte repede.

In toamna am dat in aer liber. Si acum imi pare rau ca nu am filmat. :roll:

La primavara de la 15 martie incolo o sa dau tot in exterior dar o sa pregatesc altfel toata treaba astfel incat sa nu mai am probleme cu vantul, care a cam "polenizat" tot prin zona :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 21 Sep 2012, 09:20

jonny_it scrie:Progresam :lol:

ioii .... si-o facut sholdoveanu gard .... :D

cred ca nu a mai avut bani de cartuse
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2012, 13:13

Cristian IONITA scrie:ioii .... si-o facut sholdoveanu gard .... :D

cred ca nu a mai avut bani de cartuse

Ce pozez eu si ce vezi tu :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 23 Sep 2012, 23:03

Noul membru al familiei :lol:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2012, 23:56

frumos .... sa-l stapanesti sanatos

PS: te-ai asigurat ca vecini tai au gardurile facute si ca ... nu au mancarici la deste? mai ales cand umbla cu arma la ei?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?