Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: iernare in tarile calde?

Mesajde kamy » 19 Sep 2012, 08:48

hou fratilor nu mai creati scenarii de filme! nu erea intentia de-a merge in tariele calde in mod fraudulos sau fara poptiruse gen legiunea franceza ca sa fie mai palpitant,ar fi un drept legal ingradit mai mult sau mai putin de unii sau de altii,ca o voi face ca n-o voi face ma intereseaza subiectu chiar daca din punct de vedere didactic,daca tot traim in era informatiei!
kamy

Mesajde kamy » 19 Sep 2012, 08:54

din ce-am povestit cu unii cu altii ponta(a nu se intelege victor)nu se intrerupe niciodata ,polen se aduce tot timpul anului,stiu apicultori care cu acte in regula au dus stupi in ungaria!
kamy

Mesajde ANITEI » 19 Sep 2012, 11:24

Buna Kamy , v-am raspuns pe mail dar nu pleaca de la mine mail-ul. Oricum va spun aici ca nu e secret , locuiesc in Bergamo la vreo 50 km de Milano , clima e buna aici dar dar trebuie sa-mi iau niste stupi aici sa vad cum se comporta si apoi va mai tin la curent peste 2 - 3 ani. Un nene din Novara ( are vreo 3000 de stupi) are o stupina pe langa PARMA sau PIACENZA deci mai in sud cu vreo 200 de km , pe care o tine doar pentru puiet la salcam , asa cum spunea el problema lui majora era ca nu avea stupii pregatiti pt salcam. Deci nu convine sa transporte stupii nici macar in parte mai in sud pentru puiet ci are o stupina aparte pentru asta. Asa ca eu fac stupina aici si inainte de salcam trimit in tara 2000 de rame cu puiet capacit si sa vezi productie! :lol:
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde kamy » 19 Sep 2012, 13:01

multam fain anitei mai vina cu noutati cum or fi ele bune sau rele!
kamy

Mesajde nellu.ar » 19 Sep 2012, 22:59

Poti sa ne spui cum se numeste nenea din Novara?
nellu.ar

Mesajde cristi arad » 21 Sep 2012, 22:51

kamy scrie:nu stiu ce costuri aveti la scosul familiilor incolo spre salcam da nu mi s-ar parea mai costisitor o iernare in tarile calde,grecia ar fi mai aproape,italia e mai stabila politic cei ce aveti informatii nu fiti zgarciti va rog!

numai sa nu cumva sa le ducem pe unde se cultiva coca, ca intram la belele; eu cred ca ar trebui lucrat, perfectionat si urmarit un sistem de control al temperaturii in stup; eu personal lucrez la asa ceva , dar ca sa-l scot (bineinteles) spre vanzare trebuie bine testat si cativa ani
cristi arad

Mesajde balasbebe » 22 Sep 2012, 06:45

Calculeaza cu 1000 de euro, cat apiinvert poti cumpara. Faci o instalatie de hanit si te apuci de treaba. Daca ai matci bune nu trebuie sa pleci departe. Ai calculat doar un simplu drum. Asa cum zice Pupe nu intri la varu Costel in curte. Pune in calcul si un simplu pastoral sa vezi la cat te duce. Lucrezi cu familii ajutatoare si mai mult castigi. Din 100 faci 80 si sa vezi ca nu mai pleci.
balasbebe

Mesajde Ruben » 22 Sep 2012, 09:54

balasbebe scrie:Calculeaza cu 1000 de euro, cat apiinvert poti cumpara. Faci o instalatie de hanit si te apuci de treaba. Daca ai matci bune nu trebuie sa pleci departe. Ai calculat doar un simplu drum. Asa cum zice Pupe nu intri la varu Costel in curte. Pune in calcul si un simplu pastoral sa vezi la cat te duce. Lucrezi cu familii ajutatoare si mai mult castigi. Din 100 faci 80 si sa vezi ca nu mai pleci.

Nea Balas a atins un lucru demn de luat in calcul. PRETUL albinelor la noi comparat cu vestul. :idea:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 23 Sep 2012, 09:10

am luat pe miere 2280 kg de apiinvert si n-o sa-mi ajunga pana la salcam x4 lei chiar ca-mi vine sa ma gandesc serios la plecat,iar instalatiile de incalzire au fost folosite demult da daca n-ai polen in natura mai mult strica decat ajuta,acolo le ai p-amandoua deodata!
kamy

Mesajde mihai33 » 25 Sep 2012, 15:17

salutare!
ca sa imi puteti intelege mesajul foarte bine, va rog sa imi cititi pagina personala.
eu deja am trecut printr-un sezon de apicultura pe aici prin italia,...acum ma aflu in sicilia,..mama caldurii,..la aceasta data sunt 35 de grade..si soare asa cum este la noi in iulie, arsita multa seceta mare,..dar la prima ploaie totul infloreste..aici inca se fac matci pana la 10 octombrie..si incepand cu 20 martie, pregatirile nucleelor se face in jurul datei de 1 martie...in zona unde am lucrat eu in apropiere de napoli , sezonul este 1 aprilie-1 august.
Sicilia este aparte,...dupa parerea mea una din cele mai bune zone pt crescatoriile de matci.
Aici nu te poti duce in padurea xxx, cum se face acasa...totul este teren privat trebuie sa vb cu proprietarul, sa nu ai case prin jur, sau piscine (ffff important)..ehe...c-am multe dar nu imposibil,..eu acum sunt in cautare de cateva locuri pt nuclee de imperechere de la anul,...si inca ceva f important,..daca nu ai pe cineva din zona,..mai bine stai acasa.
treaba cu asociatiile nu este adevarata,..aici nu esti obligat sa faci parte din vre-o asociatie,..dar esti obligat sa iti faci o firma si sa fi platitor de impozite, nu merge cu fofirlica..las ca vand la colt de strada...sau hai sa vindem si apiinvert pe post de miere....sau stimulari cu zahar in plin cules...testele de laborator sunt foarte exigente,...iti ridica licenta si gata te apuci de alta meserie...plus prb mari cu autoritatile..italienii nu se joaca cu prostii..cel putin cei pe care i-am cunoscut eu si nu au fost putini, si cu care am discutat la amanunt.
chiar daca cunostintele mele apropiate sunt nascuti crescuti aici, eu tot nu vreau sa risc sa imi cumpar stupi de capul meu, doar in caz de extrema urgenta, daca acum pe 28 septembrie raspunsul din partea fostului meu sef este nefavorabil...i-am propus sa ii fac regine la anul aici in sicilia...la jumatate de pret adica 6 euro, cu toate materialele lui, albine..etc dar zaharul meu plus laptisor de matca.
pe data de 3 octombrie seara aterizez in Romania ca sa imi i-au dubita ca voi avea nevoie de ea...cei ce doresc mai multe informatii ma pot suna incepand cu data de 4 octombrie la 0733523248.....sau 00393283666775 dupa data de 12 octombrie.
calculul cu transportul de stupi este anevoios costurile sunt foarte mari,..iar pt ei lingustica mai ales cea siciliana este sfanta,..seful meu ca sa treaca cu albinele in sicilia trebuie sa aiba autorizatie de crescator de lingustica autorizat nu oricum...el deja o are...asa ca baukfast nu voi putea creste, ci doar lingustica...deja eu inainte sa plec am format nuclee cu matci de calitate de 1-2 ani care au avut cele mai mari productii de miere, puiet,dar mai ales rezistenta la boli si putin agresive (calme)...eu am detaliat ca m-am confruntat cu o albina foarte agresiva...iar pe parcursul anului am semnat stupii foarte calmi..selectia deja a fost facuta de mine... nu merg pe vorbe...iar din discutia telefonica pe care am avut-o am specificat clar ceea ce vreau sa imi aduca...acum sa speram ca raspunsul lui va fi afirmativ,..dar eu cred ca da..pt ca el vinde foarte multi roi in luna martie pt ca pretul este mare si are nevoie de matci la sfarsitul sezonului si la inceputul lui in numar foarte mare, ceea ce el nu poate produce,..
o parere personala analizati foarte bine situatia, in italia nu este totul roz, asa cum se vede din exterior.
daca nu imi accepta propunerea,...pasii sunt inscrierea in asociatie, firma,..cumparare de aici de albine..plus relatiile ca sa fiu lasat in pace si sa ma integrez langa ei...sau cel putin sa le vand lor...altfel nu ai sanse

sper ca am fost destul de clar...daca mai doriti informatii am sa va raspund la telefon sau mesaj privat...de la anul am sa incerc sa va prezint apicultura in italia/sicilia video..poate va ve-ti putea inspira din metodele de lucru ale lor...mai mult nu va pot ajuta!

salutari
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde Dragos2006 » 25 Sep 2012, 15:30

mihai33 scrie:treaba cu asociatiile nu este adevarata,..aici nu esti obligat sa faci parte din vre-o asociatie,..dar esti obligat sa iti faci o firma si sa fi platitor de impozite, nu merge cu fofirlica

,...pasii sunt inscrierea in asociatie, firma,..cumparare de aici de albine..plus relatiile ca sa fiu lasat in pace si sa ma integrez langa ei...sau cel putin sa le vand lor...altfel nu ai sanse

salutari

Intai spui ca nu esti obligat sa faci parte dintr-o asociatie apoi recunosti ca trebuie sa te inscrii intr-o asociatie

PS. vezi ca sicilianul umbla cu trancanul la brau !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde mihai33 » 25 Sep 2012, 15:42

intotdeauna ma pun la adapost,..ca trebuie ca nu trebuie..ma inscriu...eu nu ma joc.

PS: eu fac parte din cei ce va apreciaza foarte mult.

toate bune
mihai33

Mesajde ANITEI » 25 Sep 2012, 17:51

Dragos2006 scrie:
mihai33 scrie:treaba cu asociatiile nu este adevarata,..aici nu esti obligat sa faci parte din vre-o asociatie,..dar esti obligat sa iti faci o firma si sa fi platitor de impozite, nu merge cu fofirlica

,...pasii sunt inscrierea in asociatie, firma,..cumparare de aici de albine..plus relatiile ca sa fiu lasat in pace si sa ma integrez langa ei...sau cel putin sa le vand lor...altfel nu ai sanse

salutari

Intai spui ca nu esti obligat sa faci parte dintr-o asociatie apoi recunosti ca trebuie sa te inscrii intr-o asociatie

PS. vezi ca sicilianul umbla cu trancanul la brau !

Daca ai fost de cateva ori in Italia nu inseamna ca il inveti pe Mihai cum sa se comporte , mai ales in Sicilia , eu nu m-as duce nici pana la Napoli din cate am auzit , in Sicilia si mai rau , asa cum a spus Mihai , trebuie sa cunosti pe "cineva"!
Si ca sa nu ma prinda Dragos peste un an doi cand voi merge in Sicilia in vizita spun de pe acum ca s-ar putea sa-mi inving frica! :lol: :lol: :lol:
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde kamy » 25 Sep 2012, 19:17

multam fain de scrisoare eu o sa fiu plecat oleaca pe la doamna viena da fii sigur ca ne auzim cand vii in tara drumuri bune si succesuri!cu firmele putem povesti pe mp!
kamy

Mesajde mihai33 » 25 Sep 2012, 20:11

ma bucur ca v-am putut fi de folos, eu in tara stau o saptamana...putem discuta oricand aveti timp

toate bune
mihai33

Mesajde mihai33 » 30 Sep 2012, 12:26

salutare!
totul este in regula,..de la anul am sa va pot oferi informatii video cu modul de lucrul de aici, plus o metoda care a dat rezultate contra furtului de stupi, cel putin aici a dat,..ca sa incep acum sa va explic este greu tare,..mai bine ve-ti vedea cu ochii vostrii, dar mai trebuie sa asteptati un pic.
dupa cum spuneam ca eu nu ma joc,..si ma pun la adapost, cu orice,...voi fi sub tutela fostului meu sef, stupii mei totul al meu,...dar sub protectia lui...ceea ce nu multi o ofera.

va salut !
mihai33

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR