de mihai33 » 25 Sep 2012, 15:17
salutare!
ca sa imi puteti intelege mesajul foarte bine, va rog sa imi cititi pagina personala.
eu deja am trecut printr-un sezon de apicultura pe aici prin italia,...acum ma aflu in sicilia,..mama caldurii,..la aceasta data sunt 35 de grade..si soare asa cum este la noi in iulie, arsita multa seceta mare,..dar la prima ploaie totul infloreste..aici inca se fac matci pana la 10 octombrie..si incepand cu 20 martie, pregatirile nucleelor se face in jurul datei de 1 martie...in zona unde am lucrat eu in apropiere de napoli , sezonul este 1 aprilie-1 august.
Sicilia este aparte,...dupa parerea mea una din cele mai bune zone pt crescatoriile de matci.
Aici nu te poti duce in padurea xxx, cum se face acasa...totul este teren privat trebuie sa vb cu proprietarul, sa nu ai case prin jur, sau piscine (ffff important)..ehe...c-am multe dar nu imposibil,..eu acum sunt in cautare de cateva locuri pt nuclee de imperechere de la anul,...si inca ceva f important,..daca nu ai pe cineva din zona,..mai bine stai acasa.
treaba cu asociatiile nu este adevarata,..aici nu esti obligat sa faci parte din vre-o asociatie,..dar esti obligat sa iti faci o firma si sa fi platitor de impozite, nu merge cu fofirlica..las ca vand la colt de strada...sau hai sa vindem si apiinvert pe post de miere....sau stimulari cu zahar in plin cules...testele de laborator sunt foarte exigente,...iti ridica licenta si gata te apuci de alta meserie...plus prb mari cu autoritatile..italienii nu se joaca cu prostii..cel putin cei pe care i-am cunoscut eu si nu au fost putini, si cu care am discutat la amanunt.
chiar daca cunostintele mele apropiate sunt nascuti crescuti aici, eu tot nu vreau sa risc sa imi cumpar stupi de capul meu, doar in caz de extrema urgenta, daca acum pe 28 septembrie raspunsul din partea fostului meu sef este nefavorabil...i-am propus sa ii fac regine la anul aici in sicilia...la jumatate de pret adica 6 euro, cu toate materialele lui, albine..etc dar zaharul meu plus laptisor de matca.
pe data de 3 octombrie seara aterizez in Romania ca sa imi i-au dubita ca voi avea nevoie de ea...cei ce doresc mai multe informatii ma pot suna incepand cu data de 4 octombrie la 0733523248.....sau 00393283666775 dupa data de 12 octombrie.
calculul cu transportul de stupi este anevoios costurile sunt foarte mari,..iar pt ei lingustica mai ales cea siciliana este sfanta,..seful meu ca sa treaca cu albinele in sicilia trebuie sa aiba autorizatie de crescator de lingustica autorizat nu oricum...el deja o are...asa ca baukfast nu voi putea creste, ci doar lingustica...deja eu inainte sa plec am format nuclee cu matci de calitate de 1-2 ani care au avut cele mai mari productii de miere, puiet,dar mai ales rezistenta la boli si putin agresive (calme)...eu am detaliat ca m-am confruntat cu o albina foarte agresiva...iar pe parcursul anului am semnat stupii foarte calmi..selectia deja a fost facuta de mine... nu merg pe vorbe...iar din discutia telefonica pe care am avut-o am specificat clar ceea ce vreau sa imi aduca...acum sa speram ca raspunsul lui va fi afirmativ,..dar eu cred ca da..pt ca el vinde foarte multi roi in luna martie pt ca pretul este mare si are nevoie de matci la sfarsitul sezonului si la inceputul lui in numar foarte mare, ceea ce el nu poate produce,..
o parere personala analizati foarte bine situatia, in italia nu este totul roz, asa cum se vede din exterior.
daca nu imi accepta propunerea,...pasii sunt inscrierea in asociatie, firma,..cumparare de aici de albine..plus relatiile ca sa fiu lasat in pace si sa ma integrez langa ei...sau cel putin sa le vand lor...altfel nu ai sanse
sper ca am fost destul de clar...daca mai doriti informatii am sa va raspund la telefon sau mesaj privat...de la anul am sa incerc sa va prezint apicultura in italia/sicilia video..poate va ve-ti putea inspira din metodele de lucru ale lor...mai mult nu va pot ajuta!
salutari
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!