Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: faguri cu miere rupti

Mesajde iunicu » 02 Iul 2012, 07:47

ovidiu_78 scrie:Eu am văzut la cineva si chiar voi folosi si eu aceasta metoda da insarmare, 4 orizontale si 2 in diagonale,rezista si la radial fără probleme

Eu insarmez astfel si nu mi s-a prabusit nici o rama.

Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde jenica67 » 02 Iul 2012, 12:36

Eu cred ca devina este, modul de lipire al foitei. Daca lasi la curent mai mult, sarmele trec efectiv prin fagure si il taie. Probabil ca in cazul asta, se aflau si fagurii care s-au rupt. Ei au fost taiati de sarme, dar se mai tineau putin.
jenica67

Mesajde popik50 » 02 Iul 2012, 16:53

vali.anghel scrie:Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Tind sa cred ca de vina este caldura mare, mai ales ca locuiesc in sudul tarii si calitatea fagurilor. O sa incerc si insarmarea pe verticala dar am un vecin care face insarmare pe orizontala cu 4 sarme si nu a avut probleme. Pt ca nu am ceara sa dau la schimb la apicola, fagurii i-am comandat de pe celalalt site, cred ca sunt din Serbia. E drept sunt si cei mai ieftini...deci d-aia ma indoiesc si de calitate. Asta e....omul din greseli invata.

Din Serbia am luat si eu pentru ca cei drept sunt mai ieftini dar si la mine s-au prabusit foarte multi. Nu mai cumpar in viata mea asa ceva. Acum am folosit de la ETTA si e alta viata.
popik50

Mesajde cristi_vidican » 02 Iul 2012, 17:14

Deci, se contureaza o concluzie clara. Si toate relatarile legate de faguri care se prabusesc duc spre acelasi loc.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde vali.anghel » 04 Iul 2012, 10:16

Da este clar ca proasta calitate a fagurilor este de vina. Acum vin cu o alta problema ;) . Pana in prezent nu prea a fost cules in zona mea, iar acum, ca a inflorit floarea soarelui, albinutele mele au zis sa traga tare si mi-au umplut toate ramele, inclusiv cuibul. Banuiesc ca este o problema pt ca matca nu prea mai are loc unde sa ponteze. Tinand cont ca este primul meu an si am zis sa ma axez numai pe inmultit, nu mi-am achizitionat o centrifuga. Exista o alta solutie pt problema mea, in afara de extragerea mierii? M-am gandit sa le bag FA direct in cuib la cladit (pt ca daca il pun in lateral, il cladesc si il umplu iar cu miere) dar nush cat o sa vrea matca sa ponteze in acele rame cu FA
vali.anghel

Mesajde cristi_vidican » 04 Iul 2012, 13:47

vali.anghel scrie:Da este clar ca proasta calitate a fagurilor este de vina. Acum vin cu o alta problema ;) . Pana in prezent nu prea a fost cules in zona mea, iar acum, ca a inflorit floarea soarelui, albinutele mele au zis sa traga tare si mi-au umplut toate ramele, inclusiv cuibul. Banuiesc ca este o problema pt ca matca nu prea mai are loc unde sa ponteze. Tinand cont ca este primul meu an si am zis sa ma axez numai pe inmultit, nu mi-am achizitionat o centrifuga. Exista o alta solutie pt problema mea, in afara de extragerea mierii? M-am gandit sa le bag FA direct in cuib la cladit (pt ca daca il pun in lateral, il cladesc si il umplu iar cu miere) dar nush cat o sa vrea matca sa ponteze in acele rame cu FA

De aceea nu se recomanda ca roii sa aiba cules abundent pt ca in felul acesta cresterea puietului, in perioada de cules abundent, trece pe plan secundar, cu repercursiuni in viitorul apropiat.
Nu ai ce sa faci decat sa bagi faguri la cladit. Din ce am observat, in cules masiv, si daca bani rama neagra in mijlocul cuibului, nu o oua, ci pune in ea miere, pana trece perioada culesului masiv, cand lucrurile intra in normal.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde indy_smd » 04 Iul 2012, 20:56

foloseste 3 vertical si 4 orizontal eu asa am de 5 ani si nu am avut probleme nici la centirifuga :D
indy_smd

Mesajde kamy » 31 Aug 2012, 16:35

[eu sarmez 3 orizontale si trei verticale cu noduri la intalnire si anu trecut mi s-au rupt o gramada,efectiv se rupe fagurele intre sarme datorita caldurii si greutatii nectarului,camasile lasate de 1-2 generatii de puiet armeaza cu adevarat fagurele indiferent de producator
kamy

Mesajde bogda » 23 Sep 2012, 20:32

sarma posibi sa nu fi fost destul de stransa eu insarmez 4 orizontale si 1 verticala
bogda

Mesajde iulian03 » 23 Sep 2012, 21:25

buna seara doamnelor si domnilor parerea mea cred ca este de la FA
iulian03

Mesajde iulian03 » 23 Sep 2012, 21:27

EXISTA LA NOI IN TARA O FIRMA CARE PRODUCE FA DIN CEARA DE ALBINE
iulian03

Mesajde kamy » 23 Sep 2012, 21:43

hai iuliane zi firma aia ca n-o sa putem dormi la noapte!
kamy

Mesajde balasbebe » 23 Sep 2012, 21:48

Anul acesta nu a fost pe rame decat cel mult puiet fara miere si tot s-au rupt. Este o calitate nu proasta a FA, este mizerabila.
Am masina de intins cu care lucrez. Este ceva ce ma ingrozeste deja. Prefer fagurii mai negri decat sa-i bag la cladit.
Poate zaharul din sirop este de vina nu cantitatea de parafina sau cerezina din tampeniile care se vand prin targuri.
balasbebe

Mesajde iulian03 » 23 Sep 2012, 21:51

kamy nu pot sa fac reclama la firma aceea
iulian03

Mesajde iulian03 » 23 Sep 2012, 21:53

gasesti pe neet daca vrei cu adevarat depinde de unde esti daca au distribuitor in zona
iulian03

Mesajde iulian03 » 23 Sep 2012, 21:54

eu sant prahovean daca vrei vino la bercenii
iulian03

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR