ovidiu_78 scrie:Eu am văzut la cineva si chiar voi folosi si eu aceasta metoda da insarmare, 4 orizontale si 2 in diagonale,rezista si la radial fără probleme
Eu insarmez astfel si nu mi s-a prabusit nici o rama.

ovidiu_78 scrie:Eu am văzut la cineva si chiar voi folosi si eu aceasta metoda da insarmare, 4 orizontale si 2 in diagonale,rezista si la radial fără probleme

vali.anghel scrie:Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Tind sa cred ca de vina este caldura mare, mai ales ca locuiesc in sudul tarii si calitatea fagurilor. O sa incerc si insarmarea pe verticala dar am un vecin care face insarmare pe orizontala cu 4 sarme si nu a avut probleme. Pt ca nu am ceara sa dau la schimb la apicola, fagurii i-am comandat de pe celalalt site, cred ca sunt din Serbia. E drept sunt si cei mai ieftini...deci d-aia ma indoiesc si de calitate. Asta e....omul din greseli invata.
vali.anghel scrie:Da este clar ca proasta calitate a fagurilor este de vina. Acum vin cu o alta problema. Pana in prezent nu prea a fost cules in zona mea, iar acum, ca a inflorit floarea soarelui, albinutele mele au zis sa traga tare si mi-au umplut toate ramele, inclusiv cuibul. Banuiesc ca este o problema pt ca matca nu prea mai are loc unde sa ponteze. Tinand cont ca este primul meu an si am zis sa ma axez numai pe inmultit, nu mi-am achizitionat o centrifuga. Exista o alta solutie pt problema mea, in afara de extragerea mierii? M-am gandit sa le bag FA direct in cuib la cladit (pt ca daca il pun in lateral, il cladesc si il umplu iar cu miere) dar nush cat o sa vrea matca sa ponteze in acele rame cu FA
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori