Lasa stimularea!
Baga pentru completare, sa blocheze cu miere si sa lase naibi ouatul, ca nu e vremea pentru asa ceva!
]trantor scrie:bostina constantin scrie:Sa incetezi cu stimularile si sa incepi cu completarile ca puietul ala o sa-ti pape tot.
Asa este cand oala cu lapte-i descoperita, hop si musca, adica eu.
alf2linux scrie:Am si eu mai multe nelamuriri!!! Sunt incepator am si eu 12 stupi si e prima mea iernare.
Problema care o intampin e ca stupii momentan au cate 8 rame din care vreo 2 - 3 puiet capacit si larvar iar restul miere peste jumatate din fagure si in proportie de 80 % capacita. Am si multi faguri de culoare deschisa mai ales cei cu miere pentru ca in cei inchisi matca a pontat si au in principiu miere putina.
Sunt in mare incurcatura, pentru ca eu as restrange cuibul dar nu stiu cum sa fac deoarece nu as da afara din cuib nici mierea si nici puietul.
Am citit in carti dar acolo scrie sa-l restrang si sa dau la descapacit pe post de stimulare.
Cred ca este cam tarziu pentru stimulari, nu ??
Pana la ce data as putea face restrangerea cuibului avand in vedere ca stupina este in nordul Bucurestiului?
Astept sfaturi de la cei cu experienta.
bostina constantin scrie:trantor scrie:bostina constantin scrie:
ce se intampla cu celulele eliberate?
-cara albinele miere in ele?
-se formeaza ghemul pe ele?
- sau, si-si?
Cristian IONITA scrie:interesant ...... o golesc pe ambele fete? sau doar din fata din care "curge"?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori