In fine , a urmat o noapte absolut monumentala , noapte in care cre' ca erau matoale si sasiurile de la camioane ......
Soldati , sergenti , subofiteri , ofiteri , curieri , civili , sondori , transmisionisti , John , soferi , cablisti , mecanici , garzi , ....... toti ne-am facut "elicoptere" ! Era prima seara dupa cinci luni de zile in care puneam gura pe alcool .......
......................................................
A doua zi pe la amiaza ne straduiam sa ne tinem capu' la verticala , regulamentar , in continuarea gatului ! Noroc cu sondele care ardeau ca si ieri , fara sa ne provoace vreo problema logistica .......
Ma trezesc in chiloti , cu uniforma facuta cocolos langa mine ( intr-o mare "balta" de petrol ) , si ma straduiesc asiduu pret de fo juma de ora sa ridic de maneca prezantei ..... Renunt si-mi cade capu'-nspre piept inspre pozitia trezirii din betie ...... Asta e , mai am de stat asa pret de cel putin cateva ore ...... Ma resemnez ......
.......................................................
Undeva din fumuri si din negurile focurilor intuim niste miscari nefiresti , nepotrivite taberei . Se ivesc pe nepusa masa cateva camile pe cocoasele carora se infiintau semeti niste beduini nervosi la maxim , incruntati ca dracu' , si galagiosi nevoie-mare ! Gangavelile lor duse pe un ton ridicat si razboinic ne scrijelesc creierii , in mahmureala noastra ......
Dupa ce fac astia vreo zece minute ca toti dracii zburatacind din sabii si macete se ridica John mahmur si mucalit :
- "Hei , man , ...... are you nuts? ..... Cmmmmon , It's not even lunch time ! ..... Get lost ..... ! "
Evident arabii nu-l inteleg pe John , dar inteleg zeflemeaua acestuia din ton ..... Se irita si mai mult . Cauta nod in papura . Cel mai aproape de ei sunt eu , sezand pe o amarata de lada de accesorii .......
Arabu' sef se indreapta fioros spre mine , si sesizeaza ceasul SEIKO de-l purtam la mana-n care-mi sprijinea capatana grea de la mahmureala :
- معارضة "داخلية" بسوريا تدعو لهدن
- ....... Du-te dracu ! Sunt mahmur ...... Cauta-l pe sefu' !
- الأميركي باراك أوباما يؤكد في خطابه أمام
- ........ Bahhhh ! Da-i drumu' d-aici ! ...... N-auzi ca-s mahmur ??? Prodane , ia vezi mah , ce vrea asta ???
Fraieru' se enerveaza si-si struneste camiloiu' catre mine ! ********' de camiloi , al dracu' , dresat ! Se repede cu copitele-nspre mine , sa ma calce-n picioare !
Evident , ma sperii si sar in picioare ! In mod reflex bag mana-n maldarul de uniforme si ies d-acolo cu Carpati-ul , si trag la intamplare nimerind camiloiu' in genunchi !!! Sarmanul animal , victima colaterala , cade behaind , arabu' scoate sabia blestemand , ..... dar nici bine n-apuca sa-si duca blestemu' la capat ca pica secerat de-o carabina de la celebrul brau al pompierilor trimisa direct in crestet de catre ....... John !!!!!
..................................................
Continuam maine .......