Ma bate gandul sa fac niste stupi patratosi, sa pot folosi ramele in pat cald iarna si in pat rece vara. Folosesc ramele de la Dadant 1/1.
Lucreaza cineva in modul asta?
Va rog, nu ma menajati
gabi bee scrie:liviule , eu asa mi-am facut stupii , cu frezare pe toate laturile , pt rame , si se poate folosi si in pat rece si in pat cald . daca ai insa fund cu sita si iernezi cu sita descoperita nu mai conteaza patul rece sau cald . eu am facut stupul patrat dar deocamdata nu folosesc decat patul rece insa e bine sa ai posibilitatea folosirii patului cald combinata cu obturarea sitei , macar partial . sau faci 2 urdinisuri , unul pe fata si unul pe lateral si intorci stupul si astfel ai modificat patul ! numai bine !
liviu1965 scrie:gabi bee scrie:liviule , eu asa mi-am facut stupii , cu frezare pe toate laturile , pt rame , si se poate folosi si in pat rece si in pat cald . daca ai insa fund cu sita si iernezi cu sita descoperita nu mai conteaza patul rece sau cald . eu am facut stupul patrat dar deocamdata nu folosesc decat patul rece insa e bine sa ai posibilitatea folosirii patului cald combinata cu obturarea sitei , macar partial . sau faci 2 urdinisuri , unul pe fata si unul pe lateral si intorci stupul si astfel ai modificat patul ! numai bine !
Gata , m-am hotarat, merg pe 2 urdinisuri: primul normal pe pat rece si mai fac unul pe pat cald cam 5cm ptr.iernat
Daca merg pe 12rame il ingreunez, mai ales ca am probleme cu spatele...
Merci,
gabi bee scrie:eu m-am gandit la o varianta mai buna si anume ramele in permanenta in pat cald , vara fundul descoperit ,deci folosirea patului rece vara nu mai e de nici un ajutor iar pe timp de iarna se poate obtura sita si putem beneficia de avantajul asezarii in pat cald . este o varianta mai buna ? eu cred ca da !
activ scrie:...
Daca ti se pare ca pe canicula sau in cules puternic nu de rezultat in pat cald ii muti imediat in pat rece.![]()
...
Liviu Began scrie:liviu1965 scrie:gabi bee scrie:liviule , eu asa mi-am facut stupii , cu frezare pe toate laturile , pt rame , si se poate folosi si in pat rece si in pat cald . daca ai insa fund cu sita si iernezi cu sita descoperita nu mai conteaza patul rece sau cald . eu am facut stupul patrat dar deocamdata nu folosesc decat patul rece insa e bine sa ai posibilitatea folosirii patului cald combinata cu obturarea sitei , macar partial . sau faci 2 urdinisuri , unul pe fata si unul pe lateral si intorci stupul si astfel ai modificat patul ! numai bine !
Gata , m-am hotarat, merg pe 2 urdinisuri: primul normal pe pat rece si mai fac unul pe pat cald cam 5cm ptr.iernat
Daca merg pe 12rame il ingreunez, mai ales ca am probleme cu spatele...
Merci,
Cred ca asta-i solutia care impaca si capra si varza . Datorita voua iau si eu aceiasi decizie ca tizu, mai ales ca am o remorcuta pe care vreau s-o fac de pastoral pentru 8 sau 16 stupi iar atunci o sa-i fac exact pe dimensiunile de 12 rame cu 2 urdinisuri si-i fac pe toti odata cu aceasta ocazie.
Multumim colegilor
Spor
liviu1965 scrie:Il las pe el sau pe colegi sa-ti raspunda.
Eu nu ma bag .......
activ scrie:liviu1965 scrie:Il las pe el sau pe colegi sa-ti raspunda.
Eu nu ma bag .......
Pai intai faci referire la ei si dupa aceia spui ca nu te bagi... nu mai inteleg nimic !
Adi Hodis scrie:activ scrie:liviu1965 scrie:Il las pe el sau pe colegi sa-ti raspunda.
Eu nu ma bag .......
Pai intai faci referire la ei si dupa aceia spui ca nu te bagi ... nu mai inteleg nimic !
![]()
De ce al lasati in ceatza pe colegu ?
Activule, nea Janese are mai multe modele de stupi dar s-a facut referire la niste stupi micutzi, stupishori as putea zice.
Uite aici ai gasesti cum arata: http://www.forum.stuparitul.com/viewtop ... 5&start=24
Daca o sa-ti dotezi pavilionul cu astfel de stupishori ... cu sigurantza NU faci hernie nici la 99 de ani... daca ajungi
Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori