A venit toamna...... ramele cu faguri trebuiesc puse la pastrare....... pana la primavara.
Cine poate sa ne explice ce daunatori pot sa ne strice ramele? Si cum putem evita? Eu stiu de soareci , gaselnita, soareci, urechelnita.
Eu folosesc batoanele de sulf , asa cum sunt in comert si in niste saculeti de tifon am pus busuioc.Astea puse intr-o lada impreuna cu ramele . Am evitat naftalina intrucat este toxica. O lada etansa este greu de facut tinant cont ca un fluture are propriu sistem de a se strecura ......peste tot. Am patit-o si cu malaiul care era super bine etans si totusi am gasit fluturi ( molii , parca le zice ) ....si la mei..... si la FS
Am cautat in forumul vechi ceva mai concret ca sa-i pot raspunde noului coleg dar spre rusinea mea nu am gasit ceva informatie compacta.
Daca are cineva rabdare...... un link, ceva....
Mai sunt ceva discutii despre acest subiect dar sunt imprastiate prin alte topicuri. Este greu de urmarit.
Azi dimineata , la o inspectie , am fost surprins de o situatie hazlie....ma uitam la o rama cu puit capacit si o parte din el incepuse deja sa roada capacele. Cu toata placerea ma uitam cum scoteau capul cu antenutele si deodata dintr-o celula iese ditamai viermile si cade pe pamant......
Cand ma duc la pescuit imi plac viermii, 1 vierme = 1 peste. La stup.....
Imi permit sa va propun sa facem un topic cu operatiile ce trebuiesc facute, sa spunem cu 1 - 2 saptamani inainte .....
Exista asa ceva la
http://stuparitul.com/ dar consider ca ar fi mai interesant sa fie un topic activ in care incepatorii sa puna intrebari CONCRETE si ceilalti in masura disponibilitatii sa-i sfatuiasca. Doar strict la calendarul activitatilor. Sa previi este mai usor decat a combate. Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi.
Toate bune,