Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Legea apiculturii - proiect

Mesajde balasbebe » 18 Noi 2012, 11:51

Cel mai mult ma supara faptul ca nu este data o distanta intre stupinele vecine pe o vatra pemanenta. La fel daca se vrea o distanta mare intre stupine la pastoral, la salcam nu o sa mai incapa prea multi. Locurile sunt limitate, si nu au un criteriu prin care sa se poata face o locatie corecta.

Eu nu zic sa fie libertate dar atunci sa fie o lege completa, eventual sa se ia in calcul si anumite propuneri.
Poate era bine sa se stabileasca si numarul de familii pe o vatra permanenta.
balasbebe

Mesajde filip » 18 Noi 2012, 11:53

In romania tot ce se importa are diferite comisioane.
Ori pentru a lipsi din piata un produs trebuie lichidat cel care produce.
Am mai scris cum un producator de lapte de vaca e asteptat pe peronul garii.Cauza;
In piata ii este ingradit accesul,daca clientul nu ar fi multumit.Nu ar astepta trenul in gara.
Unii dintre noi vor supravietuii,altii se vor reprofila.Ori vor practica apicultura pe taramuri straine.
Iar cei din birouri se vor mandri ca au rezolvat legislativ problema.

Conducerea apicola se lauda cu crestera numarului de fam de albine.
Dar in acelasi timp a crescut enorm importul de sirop .
Cine castiga ?
Germania......care vand siropuri in Romania
filip

Mesajde balasbebe » 18 Noi 2012, 12:46

In curand vom ajunge asa cum a zis Filip ca si crescatorii de viermi de matase sau fluturi. Pentru nunti se cresc fluturi si se folosesc doar ca decor. Noi vom creste albine, pe vatra doar sa justificam numarul lor. Daca se mai repeta inca un an asa de prost, nu o sa ajunga F 40 pentru romani.
balasbebe

Mesajde Kostas » 18 Noi 2012, 13:32

Stimati colegi, mi-a venit o idee!!
Sunt posesorul a aproape 100 de stupi si nu-mi castig existenta de pe urma lor. Asta nu inseamna ca nu doresc sa castig cat mai mult din apicultura, intr-un cadru legal corect si avantajos! Am postat foarte putin pe forum, dar l-am urmarit cu atentie si multa placere de multi ani. Am aflat multe lucruri noi, dar cel mai mult ma bucura faptul ca am gasit aici multi oameni deosebiti, pasionali, inteligenti, cu farmec, etc.... . Asadar, ma pasioneaza apicultura si comunitatea apicultorilor!
Sunt revoltat de modul cum se incearca impunerea unei legi a apiculturii in mod nedemocratic si contrara evolutiei apiculturii din tara noastra.
Consider ca exista o singura solutie pentru a ne impune punctele de vedere!

O "REVOLUTIE" ONLINE PE FORUMUL STUPARITUL !

Pentru aceasta, propun Domnului Mircea, administratorul forumului, urmatoarele:
1.blocarea discutiilor de pe toate topicurile pe o perioada de doua zile(pe data de 21.11.2012 trebuie prezentate concluziile si comentariile cu privire la proiect). Toata atentia trebuie acordata acestui proiect!
2.crearea unui topic in care sa fie prezentat noul proiect de lege a apiculturii. Acest topic sa contina si optiunea de vot cu DA sau NU cu privire la continutul proiectului;
3 crearea unui topic in care fiecare apicultor sa-si posteze propunerile cu ceea ce doreste sa contina noua lege;
4.trimiterea rezultatului sondajului si propunerile facute de apicultori catre initiatorul proiectului.
Au cazut ele guverne in urma revolutiilor declansate online, cu atat mai mult un proiect de lege prost!!
Este o ocazie unica sa impunem o lege asa cum ne-o dorim!
Este o ocazie unica sa ne manifestam SOLIDARITATEA!!!
Kostas

Mesajde Dila Daniel » 18 Noi 2012, 14:07

Se va vedea acum daca asociatiile apicole isi merita existentza!...sau nu
legea a fost trimisa spre"consultare"tuturor asociatiilor apicole.
Toti suntem membrii unor asociatii.Spuneti-mi si mie va rog,cate asociatii au avut anuntate adunari de membri,si dezbateri reale asupra acestei legi???Cate asociatii au comunicat inscris sau verbal ministerului,propuneri legislative???
Cati dintre noi am fost la asociatiile din care facem parte sa intrebam APASAT SI FERM-"Eu de ce nu am fost chemat sau intrebat"???
Chiar nu vedeti ca suntem viteji din gura da ne este greu sau lene sa intreprindem ceva concret?
Ministerul "a cerut" ajutor!...cine a sarit sa sprijine cu propuneri si imbunatatiri? Va spun eu ca sunt putin aceeia care o fac,si enorm de multi carcotasi...
In situatii ca acestea se vede egoismul si delasarea noastra individuala...de apicultori ce suntem.
Ce insemna acum "vocea"unui sindicat puternic?
Ce insemna acum "vocea"unei organizatii nationale puternice a tuturor organizatiilor judetzene?
Dar noi...avem asa ceva?
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde dorindafi » 18 Noi 2012, 14:14

O "REVOLUTIE" ONLINE PE FORUMUL STUPARITUL !

Pentru aceasta, propun Domnului Mircea, administratorul forumului, urmatoarele:
1.blocarea discutiilor de pe toate topicurile pe o perioada de doua zile(pe data de 21.11.2012 trebuie prezentate concluziile si comentariile cu privire la proiect). Toata atentia trebuie acordata acestui proiect!
2.crearea unui topic in care sa fie prezentat noul proiect de lege a apiculturii. Acest topic sa contina si optiunea de vot cu DA sau NU cu privire la continutul proiectului;
3 crearea unui topic in care fiecare apicultor sa-si posteze propunerile cu ceea ce doreste sa contina noua lege;
4.trimiterea rezultatului sondajului si propunerile facute de apicultori catre initiatorul proiectului.
Au cazut ele guverne in urma revolutiilor declansate online, cu atat mai mult un proiect de lege prost!!
Este o ocazie unica sa impunem o lege asa cum ne-o dorim!
Este o ocazie unica sa ne manifestam SOLIDARITATEA!!!

shi vrei sa spui ca se vor speria ashzishii ,,baietzii deshteptzi '' . eu zic , ca nu pt ca la noi inca se poate orice
dorindafi

Mesajde proapi » 18 Noi 2012, 14:17

In primul rand data de 21 noiembrie, ca data limita de exprimare a punctului de vedere din partea asociatiilor, nu este o data realista pentru un proiect realist transorganizational.
Ca si cum noi, asociatiile, avem proiecte legislative la meniu...eu as pune o data limita dupa sarbatori, inceputul primaverii, cu o "dezbatere" in Parlament pe la jumatatea anului... 8-)
Ideea lui Kostas mi se pare buna si de luat in calcul, asta ca sa nu ne plangem ca nu am stiut...
proapi

Mesajde Dila Daniel » 18 Noi 2012, 14:23

am inteles ieri la o discutie apicola(Sighisoara),cu catva reprezentanti ai APIA ai ministerului,ca este posibila decalarea(prelungirea)termenului.
Dar concret...ati cerut cuiva oficial aceasta decalare?Sau este o parere personala(buna dealtfel)exprimata doar acum,aici?
A nu se intelege ca am ceva personal ...dar ca sa intelegem ca intre a gandi si a ne face auzite gandurile,este o diferentza(problema) care nu stim a ne-o rezolva.
Daca ar fi dupa mine(teoretic,ca tehnic este dificil),si eu asi bloca activitatea forumului macar 24 h si asi aduce in atentia tuturor apicultorilor aceasta lege,si i-asi invita sa mearga la asociatiile lor...sa intrebe...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Kostas » 18 Noi 2012, 15:04

proapi scrie:................................................., asta ca sa nu ne plangem ca nu am stiut...

Domnule Proapi, intuiesc care va fi finalul in acceptiunea dumneavoastra! Inclin si eu in aceeasi directie!
Kostas

Mesajde Kostas » 18 Noi 2012, 15:24

Dila Daniel scrie:am inteles ieri la o discutie apicola,cu catva reprezentanti ai APIA ai ministerului,ca este posibila decalarea(prelungirea)termenului.

Pe mine nu ma intereseaza, si nu cred ca este important, daca prelungesc sau nu termenul, ma intereseaza ca propunerile apicultorilor sa ajunga la urechile lor!

Dila Daniel scrie:Dar concret...ati cerut cuiva oficial aceasta decalare?Sau este o parere personala(buna dealtfel)exprimata doar acum,aici?
A nu se intelege ca am ceva personal ...dar ca sa intelegem ca intre a gandi si a ne face auzite gandurile,este o diferentza(problema) care nu stim a ne-o rezolva.

Asta este un atac clar la persoana! Deviem de la subiect!!

Dila Daniel scrie:Daca ar fi dupa mine(teoretic,ca tehnic este dificil),si eu asi bloca activitatea forumului macar 24 h si asi aduce in atentia tuturor apicultorilor aceasta lege,si i-asi invita sa mearga la asociatiile lor...sa intrebe...

Asociatiile au demonstrat cu varf si indesat ce pot! Mai direct spus nu pot si nu vor sa se faca nimic! Lor le-a mers de minune anul acesta! Numai eu am cumparat de la ACA Craiova produse in valoare de peste 7000 lei! Dom' Ilie este baiat simpatic, dar numai atat!
Ultima oară modificat de Kostas pe 18 Noi 2012, 15:30, modificat 1 dată în total.
Kostas

Mesajde Dila Daniel » 18 Noi 2012, 15:30

Kostas scrie:
Dila Daniel scrie:am inteles ieri la o discutie apicola,cu catva reprezentanti ai APIA ai ministerului,ca este posibila decalarea(prelungirea)termenului.

Pe mine nu ma intereseaza, si nu cred ca este important, daca prelungesc sau nu termenul, ma intereseaza ca propunerile apicultorilor sa ajunga la urechile lor!

Dila Daniel scrie:Dar concret...ati cerut cuiva oficial aceasta decalare?Sau este o parere personala(buna dealtfel)exprimata doar acum,aici?

Asta este un atac clar la persoana! Deviem de la subiect!!

Dila Daniel scrie:Daca ar fi dupa mine(teoretic,ca tehnic este dificil),si eu asi bloca activitatea forumului macar 24 h si asi aduce in atentia tuturor apicultorilor aceasta lege,si i-asi invita sa mearga la asociatiile lor...sa intrebe...

Asociatiile au demonstrat cu varf si indesat ce pot! Mai direct spus nu pot si nu vor sa se faca nimic! Lor le-a mers de minune anul acesta! Numai eu am cumparat de la ACA Craiova produse in valoare de peste 7000 lei! Dom' Ilie este baiat simpatic, dar numai atat!

asta cu atacul la persoana...sper sa fie doar opinia dvs(d.p.m.d.v-total gresita) si nu ceva ce percep toti care citesc!Cititi va rog tot contextul discutiei,chiar si anterioare. Daca ma insel,rog sa mi se spuna.
...si cand am zis de asociatii(referiundu-ma in general la toate formele asociative apicole)nu am facut referire la una anume.!

Si cu termenul...am impresia ca cititi superficial sau aveti un mod diferit de perceptie a lucrurilor(in scris)!
Cum adica nu va intereseaza ?Pai de ce credeti ca se doreste prelungirea termenului???...nu tocmai pentru a fi timp de" a ajunge propunerile apicultorilor la urechile lor?"
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Kostas » 18 Noi 2012, 15:38

Domnule Dila Daniel, deviem de la subiect!
Orice minut care trece este in defavoarea apicultorilor!
Am facut o propunere ! Rog staful STUPARITUL s-o analizeze si sa ia o hotarare : DA sau NU!
Deocamdata, dumneavoastra faceti un lucru rusinos si in defavoarea apicultorilor: tergiversati!!!
Ultima oară modificat de Kostas pe 18 Noi 2012, 15:52, modificat 1 dată în total.
Kostas

Mesajde Dila Daniel » 18 Noi 2012, 15:41

Considerati ce vreti, dar va spun:
...domnule Kostas,sunteti intr-o MARE eroare in privintza mea!!!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapi » 18 Noi 2012, 15:42

Problema e groasa, nu va pierdeti in discutii inutile.
Eu as merge pe legea in vigoare, cu multe, f. multe amendamente pana iese o lege buna.
Cred ca ACA va trebui sa fie amintita ca rol in dezvoltarea apiculturii in perioada comunista si ponderea pe care o are azi si atat...fara suparare din partea altor asociatii....

Trebuie recunoscut faptul ca forumul Stuparitul este cel mai mare hub apicol romanesc si nu poate trece neobservat, stie si Daniel...deci orice idee este buna...ce este bun la actuala lege si ce nu este???
proapi

Mesajde Dila Daniel » 18 Noi 2012, 15:46

proapi scrie:...ce este bun la actuala lege si ce nu este???

DA...asta trebuie sa fie discutia.
fiecare sa-si spuna parerea!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde mircea » 18 Noi 2012, 15:52

Ce se poate face rapid :
- Un subforum provizoriu dedicat, pozitionat primul pe forum.
- Un vot asupra legii, care sa apara in toate sectiunile, inclusiv in subforumul dedicat (daca trebuie infiintat) . Adica un anunt general pe forum.

Daca ajuta cu ceva, vreau formularile...intrebarile, etc. pentru vot.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA