E clar ca panoul tau nu e montat bine, sau are o problema, sau consumul tau e mult prea mare fata de cat produce el, sau radiatia solara in acea zona este sub ceea ce are nevoie panoul...explicatii sunt, plus ca aceste panouri de regula incarca un banc de baterii care apoi alimenteaza un circuit...la tine nu stiu cum e, numai ca un singur panou solar imi e greu sa cred ca poate sustine o casa, se fac calcule pt asta, si se ia in calcul tot de la numarul de zile pe an cu o anumita intensitate luminoasa, numar de ore pe zi cu intensitate luminoasa la o anumita valoare etc...calculele sunt ceva mai complicate, si intotdeauna un astfel de sistem este bine sa fie hibrid cu o mica eoliana din cele pe care ti le-am prezentat...deci este irelevant ce-mi zici tu cu panoul.
Ai pe LP Electric o lista lunga cu aplicatii in Romania, sisteme hibrid sau nu numai, montate de ei in tara...sunt reale, functioneaza...ce vrei sa mergem pe la toate pensiunile care au asa ceva sa ne cazam numai ca sa te convingi tu??
Legat de scepticism..ok dar nu dus aiurea pana in panzele albe, si daca ceva trebuie verificat practic, nu te apuci sa spui nu se poate si gata, punct, am incheiat discutia...intai verifici si dupa aia fct de rezultat iti dai cu parerea...eu am mai zis, si daca numai 1% ar fi sanse sa se poata capta energie din spatiu atunci merita tot efortul, merita sa ai acel 1% incredere, merita sa incerci, merita sa dai 1% credit acelei teorii, sau aplicatii!
Este vb de atitudinea pe care o ai vi-a-vis de o astfel de provocare...
Tu imi dai "realitatea" pe tava pe care eu nu am voie sa o pun la indoiala sau sa o verific...eu am scris "introducere in realitate"...deci e o introducere, incercam sa tatonam terenul adica, nu suntem siguri de nimic adica, insa suntem gata sa studiem si sa experimentam.
Tu imi spui...asta e Realitatea si cu asta basta...iti convine, bine, nu..iar bine dar eu iti zic, realitatea e la mine....nu merge asa o discutie pe tema asta!!
Ca sa contesti ceva trebuie sa fii gata sa experimentezi!
N-ai tu timp sau chef...fii sigur ca se gasesc altii sa o faca si rezultate tot vor aparea intr-un sens sau in altul...dar nu trebuie sa fim radicali intr-un domeniu atat de putin cunoscut...cu afirmatii de genul ..legile fizicii sunt unele pt toata lumea, si marul tot in cap iti pica...
Vezi, aceleasi legi ale fizicii te pot pune intr-o dificultate de nu mai stii cum sa explici un fenomen...deci mai usor cu "barda" sau cu concluziile!