Nici acum nu sunt de acord cu prețul de 10 eu borcanul de salcâm și de aici restul preturilor. Eu nu vând la acest preț. Nu pentru ca vreau sa " sparg piata". Pur și simplu , clientela mea este formata în mare parte din oameni de condiție medie spre modesta iar preturile mari ii poate îndepărta. Chiar dacă de la o vreme îmi cam tremura mana când donez miere ( din motive medicale, evident) nu pot sau nu am curaj sa ridic prețul anul acesta. De fapt, am ajustat producția la cât vând, 90%din cantitate fiind rezervata, iar cea premium, salcâm este 100 % rezervat anul acesta.
Despre viitorul preturilor, nu știu ce sa spun. Nu cred ca ele vor scădea, la nici un sortiment. Chiar dacă cei care au pe stoc cantități mare, prezenta în piață nu se observa pentru ca, asa cum am spus, portofoliul de clienți " cu borcanul" se formează în câțiva ani.
Economic vorbind, stagnarea prețului poate fi combătută sau compensata prin doua moduri : reducerea prețului de cost/ producție și creșterea vânzărilor. În tandem aceste doua masuri pot suplini pierderea cauzata de inflație din ultimii ani.
Dar sunt sigur ca dumneata cunoști aceste detalii.
PS Sunt plăcut impresionat de eforturile depuse de dv. pentru a fi al curent cu noutățile apicole, cu disponibilitatea de a împărtăși cu noi, cei ce mai urmărim forumul și nu în ultimul rand, activitatea de " marketing " pe care o desfășurați încercând sa valorificați orice oportunitate de vânzare. Cu siguranță că, dacă ați juca șah, ați fi un bun jucator! Respect!